Поминальний тиждень – «гаряча пора» для луцьких базарників

Поминальний тиждень –  «гаряча пора» для луцьких базарників
За три тижні до Великодня на луцьких ринках збільшується кількість штучних квітів.

"Щоб добре заробити на штучних квітах, їх треба купити за копійки на оптовому ринку і почати продавати за три тижні до Великодня", - цитує торговця Олександра Міщука Газета.ua.

Чоловік місяць торгує на луцькому ринку штучними квітами і вінками.

"У нас є традиція до Великодня прибирати могили родичів і прикрашати їх штучними квітами і вінками. Торік послухав кума і привіз з Хмельницького сім ящиків лампадок, а продав тільки три. Поляки люблять носити на цвинтар свічки і лампадки. Серед наших людей ця традиція не дуже прижилася. Тепер лампадки не привожу. Допродую торішній товар", - говорить він.

За словами Міщука, аби торги йшли добре, треба заохотити покупця широким вибором товару.

"Тільки за поминальний тиждень я заробив близько 5 тисяч гривень. Перед Пасхою продав товару на утричі більшу суму", - зізнається бізнесмен.

До Олександра підходить дві жінки у хустках. Купують чотири букетики зі штучних квітів по 10 гривень кожен і два невеличких віночки по 25 гривень. Залишають 90 гривень.

"Це сезонний бізнес. Якщо товар до кінця провідної неділі не розпродую, його доведеться тримати до наступного року. Попит на штучні квіти у нас не великий. Та й конкурентів багато. Тільки біля мене квітами торгують у шести "черепашках", - каже продавець.

Товар Олександр закуповує оптом на ринку у Хмельницьку.

"Букети різні, кожен покупець знайде ті квіти, які йому більше сподобаються. Є дешеві букетики по 10 гривень, а є дорожчі – по 50-60. На сільські цвинтарі люди купують дешевший товар, на міські – більш дорогі квіти і вінки. Кожен розраховує, яку суму готовий витратити на проводи. Одна сім'я до мене вчора приходила за товаром вдруге. Купили гарний вінок за 120 гривень, впорядкували могилу за тиждень до Великодня. А на третій день Паски прийшли на кладовище, а вінок хтось украв. На цвинтарях, де крадуть квіти і вінки, раджу обсмалювати краї квітів чи штучної ялини. Злодій не чіпатиме вінок, який не має товарного вигляду, бо такий ніде не перепродасиш", - говорить Міщук.

Подружжю лучан продає за 50 гривень штучні червоні троянди у горщику, залитому цементом.

"Якщо поставити такий букет на могилу, то він не буде перевертатися від вітру. Штучні квіти купувати на могилки вигідніше, ніж живі. Дехто віддає перевагу братикам і маргариткам, але не всі квіти приймаються у таку спеку. Ті, що приймуться, швидко перецвітуть", - пояснює чоловік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди, роззявте очі, не напихайте кладовища тим пластиком ядових кольорів, ви тільки даєте бариганам надприбутки.
Посадіть краще декілька живих, непримхливих квіток
Відповісти
А священники говорять ,не можна прибирати могили штучними квітами
Відповісти
"штучні червоні троянди у горщику, залитому цементом" - прозвучало як діагноз...
Відповісти
Останні новини
Поминальний тиждень – «гаряча пора» для луцьких базарників
14 травень, 2013, 09:30