«Рости, борода, до пояса»: чого вартує бути ламберсексуалом у Луцьку

«Рости, борода, до пояса»: чого вартує бути ламберсексуалом у Луцьку
Борода – символ мужності, солідності та брутальності, який здобув шаленої популярності в останні декілька років. Навіть нещодавні висновки досліджень швейцарських вчених про те, що борода просто таки кишить бактеріями, не зменшили кількість бороданів, на вулицях Луцька – у тому числі. Підтвердження тому – все нові і нові барбершопи в місті.

Тож, що спонукає чоловіків відрощувати бороду? Що робити, аби вона росла швидше? Та чи правда, що борода допомагає фліртувати? Відповіді на ці та інші запитання ми довідались від барбера «Gentlemen’s Club» Андрія Шевчика та власниці салону для чоловіків «Red Barber» Ольги Куденчук.

Вуса – у пінці від капучино, а в Instagram – «лайки»

Власники бороди, з якими ми поспілкувалися, кажуть, що такий «живий» аксесуар має як свої переваги, так і недоліки. У певних ситуаціях борода може допомогти, а в інших – завдити незручностей. Але зовсім незначних і таких, що не затьмарять те, заради чого, власне, і відрощують бороду – стиль, брутальність, своєрідність.

Бородані розповідають, що зазвичай їхні «бородаті» фото в Instagram «лайкають» більше, ніж ті, на яких вони ще або вже без бороди. Дівчата ж приділяють більше уваги, фліртують, бо, ймовірно, підсвідомо панянки асоціюють бороду з силою, надійністю та мужністю чоловіка.



Серед недоліків, для прикладу, – потрапляння пінки з кавових напоїв на вуса, які зазвичай відрощують разом із бородою, а крихт від їжі – у бороду. У допомогу прийдуть спеціальні кавові чашки, а ще – соломинки. Поцілунки за наявності бороди – трохи «колючіші», але, якщо цілуєш з любов’ю, то і це – не біда.

«Таким собі» нюансом для власників бороди є і те, що вона трохи «трясе гаманець». Барбер Ольга Куденчук розповідає, що навіть густа від природи борода вимагає від її власника особливого догляду. Найперше – регулярних відвідин барбершопу, де майстер надасть бороді охайної форми та застосує професійні засоби. Домашній догляд майстер рекомендує теж супроводжувати засобами, які порекомендує саме ваш барбер у салоні. Це можуть бути різноманітні олії, віск для вкладання бороди тощо. Більше того, не радять мити бороду звичайним милом чи шампунем. Це може викликати подразнення та пересушити шкіру.

Зігріває і захищає шкіру


Барбер Андрій Шевчик розповідає, що свого часу також мав бороду, тож знає про неї все і як власник, і як майстер. За його словами, про бороду існує чимало міфів. Зокрема, про те, що влітку борода росте швидше. Цьому, переконує Андрій, немає будь-якого підтвердження.

Барбер додає, що борода оберігає від холоду, частково зігріває і захищає від обвітрення шкіру. А ще – вона є своєрідним фільтром. Її можна порівняти із волосинками у носі, які затримують пил та інші шкідливі мікроорганізми.

Спростовує Андрій Шевчик і міф про те, часте гоління сприяє швидкому росту волосся. Це – не більше, ніж міф, каже чоловік. І додає, що гоління не впливає ні на структуру, ні на швидкість росту волосся.



Натомість те, що чоловікам з бородою легше фліртувати, запевняє Андрій, – таки не міф. «Багатьом чоловікам борода допомагає відчувати більшу впевненість у собі, тож у спілкуванні з прекрасною статтю вони будуть почуватися невимушено і легко. Впевненості додає і те, що відростивши бороду, чуєш у свою адресу вдвічі більше компліментів», – переконує барбер.

Ціна красивої бороди для луцьких ламберсексуалів

Ціни у барбершопах, зокрема Луцька, різноманітні. Вони також залежать від кваліфікації майстра. Наприклад, у салоні «Gentlemen’s Club», де працює Андрій, послуга «стрижка + борода» вартує у старшого майстра 400 гривень. Стрижка під насадку + борода - 250 грн. Вартість стрижки - 300 грн відповідно. Це найдорожча вартість у прайсі і тільки у найдосвідченіших майстрів. Якщо взяти до уваги вартість послуг загалом, то ціна на комплекс «стрижка + борода» стартує від 200 грн у молодших майстрів. Вартість стрижки 150 грн відповідно. Стрижка бороди коштуватиме 150-200 гривень, послуга включає в себе розпарювання і підбривання.



А ось у барбершопі «Red Barber», власницею і барбером якого є Ольга, ціни такі: стрижка – 150-200 гривень, стрижка бороди – 60-150 грн.


Але якщо ви обрали молодшого майстра, то стрижка коштуватиме 150 грн, а стрижка бороди – 50 гривень. Послуга камуфлювання обійдеться від 80 до 200 грн, брови – 50 гривень, манікюр для чоловіків – 150-200 грн. Якщо вам до вподоби гладке лице, у салоні пропонують послугу воскової депіляції на обличчі за 50-150 гривень. Якщо вам хочеться ніжності та справжнього жіночого погляду на ваш стиль, тоді вам у «Red Barber», адже особливістю цього барбершопу є те, що майстри – виключно красуні-жінки.




Бородань з Луцька, відвідувач барбершопу «Gentlement's club» Андрій Демчук (на головній світлині) розповів, у скільки грошей йому обходиться борода.

«Скажу так: за бородою набагато дешевше доглядати ніж за собакою чи котом», - жартує хлопець. Каже, його борода не вимагає особливих засобів догляду. Та все-таки деякі у його арсеналі є.

«Грошей витрачаю в межах 500 гривень в місяць. Це стрижка і засоби для вкладання. Зазвичай підстригаю раз в місяць. Щоправда, потрібно часто розчісувати, для цього ношу спеціальний маленький гребінець для бороди. Щоб не пересихала і мала насичений вигляд, користуюсь спеціальними оліями і засобами для вкладання. Засобу для укладки, який коштує приблизно 300 гривень, вистачає на декілька місяців. Друге – це олія. Вона зволожує, насичує мікроелементами. Коштує приблизно 250 гривень, її вистачає на 2-3 місяці», - розповів Андрій.

Натомість постійний клієнт барбершопу «Red Barber» Олексій Набойчик запевняє, що обрав заклад через помірні ціни та чудове обслуговування, «фішкою» якого є саме жіночі руки.



«Бороду намагаюся стригти хоча б двічі у місяць, але оскільки комплексно стрижу і голову, то виходить лише 500 грн у місяць. У порівнянні з попереднім барбершопом – економія суттєва, а якість – на рівні. І хоча класично вважають, що барбером може бути тільки чоловік, але приємніше, коли тебе стриже дівчина. А масаж голови під час миття – це взагалі бомба.

Борода – це не просто тренд, це світогляд! Хочу велетенську бороду до пояса (сміється, - ред.), але дружина час від часу змушує мене зістригати її і всі мої старання не увінчуються успіхом», –каже чоловік.

Текст – Аліна ГОРИСЮК




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щетина на обличчі - це неохайність, це мезозойська ера. У 21-му столітті існує безліч зручних засобів, аби позбутись волосні на обличчі і не лише. І виглядати цивілізованою людиною. Що чоловіки хочуть підкреслити бородою? Що вони - справжні чоловіки? Чоловік - це висока зарплата, інтелект, мудрість, лідерство у сімї і відповідальність за неї. Усе це можна мати без волосся на обличчі. Борода - це бридоття, це дикунство, це відсутність елементарної культури і зневага до гігієни власного тіла.
Відповісти
Бородаті це люди які не мають ні смаку ні мізків
Відповісти
О, борода то так. Бо в чоловіка без бороди лице подібне на с&аку ! Правда і в лисого тоже ! А от як впихнути розум в голову, шо бородатого, шо лисого - ніхто не переймається !
Відповісти
виглядають як старі діди з лопатами на лиці.
Відповісти
Прогнозовано бомбить в коментах в мальчіків з рожевими щічьками
Відповісти
У барбершопі Gentlemen’s club, на жаль, вказали некоректну інформацію про вартість послуг.
До прикладу, послуга «стрижка + борода» у нас вартує у старшого майстра 400 гривень! Стрижка під насадку + борода - 250 грн. Вартість стрижки - 300 грн відповідно.
Це найдорожча вартість у прайсі і тільки у найдосвідченіших майстрів.

Якщо взяти до уваги вартість послуг загалом, то ціна на комплекс «стрижка + борода» стартує від 200 грн у молодших майстрів.
Вартість стрижки 150 грн відповідно.
Відповісти
Останні новини
«Рости, борода, до пояса»: чого вартує бути ламберсексуалом у Луцьку
05 вересень, 2019, 06:37
Facebook приховуватиме лайки
05 вересень, 2019, 04:18