На Волині встановили пам’ятну дошку скульптору

Із нагоди дня народження Сергія Литвинчука, володимир-волинського художника і скульптора, встановили пам’ятну дошку.

Друзі і колеги власним коштом розмістили його на старому будинку на вулиці Устилузькій, де розміщувалась майстерня покійного митця, а також видали буклет, ‒ пише IA ZIK.

Твори члена Спілки художників України Сергія Литвинчука, якому судилось прожити 58 років, є окрасою приміщень багатьох організацій і установ Володимира-Волинського та області, перебувають у приватних колекціях України, Польщі, Австрії та Австралії, тішать око відпочивальників санаторію «Лісова пісня» на Шацьких озерах.

Сергій Литвинчук народився 19 травня 1955 року у селі Красностав на Володимирщині. Після закінчення восьмирічки навчався у Яворівському художньо-ремісничому училищі, на відділенні художньої різьби по дереву, працював різблярем у Республіканському музеї архітектури та побуту, у сувенірному цеху лісгоспзагу, володимир-волинській художній майстерні. За творче життя оформив десятки дитячих майданчиків і садочків, разом з колегою Іваном Сакуляком вирізьбив чимало вівтарів, аналоїв, кіотів, Гробів Господніх і Голгоф для церков усіх християнських конфесій, захоплювався скульптурою по дереву, камені, займався монументальним декоративним розписом.

Проте, найбільш «видимими» для громадськості роботами є виготовлені скульптором оригінальні кам’яні тумби-знаки, встановлені на території сучасного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

«Сергій Литвинчук не зажив великих статків, проте усе до останку своє життя присвятив мистецтву», – сказав під час імпровізованої церемонії відкриття Анатолій Кост, знаний волинський художник-абстракціоніст, а володимир-волинський колекціонер Юрій Бражніков запросив усіх шанувальників творчості скульптора у будь-який час оглянути власну приватну колекцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині встановили пам’ятну дошку скульптору
20 травень, 2013, 11:17