Депутати Луцькради просять захистити права вчителів

Депутати Луцькради просять захистити права вчителів
Депутати Луцької міської ради звернулися до президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням захистити педагогічних працівників.

Про це йшлося у середу, 30 жовтня, під час сесії Луцькради.

«Учора в Києві десятки педагогічних працівників протестували проти тих змін, які пропонують прийняти у ВРУ, що значно погіршать матеріальну захищеність», - відзначив депутат Ігор Поліщук.

За його словами, деякими поправками нардепи можуть позбавити доплат педагогів, зокрема, за перевірку класних робіт, обслуговування техніки, проведення позакласної роботи тощо.

«Такі зміни в законодавстві призведуть до звуження та порушення прав педагогічних працівників. Наші вчителі мають однією з найбільш незахищених верств населення. Чомусь НУШ почалася не з вчителів, а з меблів. Зараз вчителі змушені йти на іншу роботу, їхати в Польщу, займатися позакласною роботою та інше», - наголосив Поліщук.

За його словами, нині в багатьох школах неможливо знайти педагогів, бо за таку мізерну зарплату вони не хочуть працювати.

«Президент обіцяв 4 тисячі доларів зарплати вчителям, а тепер забрати хочуть й той мізер, що вони мають. Ми маємо реагувати на такі виклики», - додав Микола Федік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В мене син вчитель,зарплата мізерна,є двоє дітей
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради просять захистити права вчителів
30 жовтень, 2019, 12:00