У найбільшому виші Волині доплачують за знання іноземної мови

У найбільшому виші Волині доплачують за знання іноземної мови
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки викладачам доплачують гроші, якщо вони володіють іноземними мовами.

Про це пише Волинська газета.

Таке правило ввели в університеті, щоб і серед студентів, і серед викладачів збільшилася кількість тих, хто вільно володіє кількома мовами.

"Це вимога сучасності – всі повинні розмовляти і розуміти іноземні мови, принаймні знати англійську. В університеті ми створюємо для цього всі умови: навіть є курси китайської. Але поки... Розумієте, досить важко студента-математика чи фізика заохотити додатково вивчати мову. А шкода, що молоді люди не розуміють: від цього чимало залежить у їхньому майбутньому житті", – каже ректор СНУ Ігор Коцан.

До вивчення мов усіляко стимулюють не лише студентів. Як розповів Ігор Коцан, в університеті матеріально заохочують тих викладачів, хто прагне самовдосконалення – 10-15-відсотковою надбавкою до зарплати. Проте поки це також діє не надто ефективно.

Тож цього року започаткують нову програму: із першокурсників, які побажають, аби всі предмети їм викладали англійською, сформують спеціальну групу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть, а доплачують за ЗНАННЯ, чи за те, що принесеш папірець, у якому записано, що ти закінчив мовний курс. Знаю викладачів, які, не знаючи мови, просили про такий папірець.
Відповісти
Ви краще перевірте, як освоюються державні гроші в кінці роки і як у викладачів по 20 годин робочих на день буває?
Відповісти
Та там половина викладачів і на МВ, і на РГ філології тих,Які тих мов близько не знають...
Відповісти
Якщо на державному іспиті з іноземної мови сидить викладач, наприклад, фізики чи політології, який не бе не ме не кукуріку, а ліпить те,що треба студенту вліпити,щоб "свого" протянути,то як ц еназивати,пане, ректору??? Якщо Ви не знаєте укр. мовою с-ки країн в ЄС, то кого Ви і взагалі Ваш ВУЗ може навчити??? Рому? Так Ваш Рома не тут...вчився та вчиться, дипломі, магістерські не він пише...,а аспірантки фа-тет МВ, всі це знають, то що Ви тут показуєте???
Кому?Всі і так знають хто там працює...-недоумки!
Відповісти
Цікаво, а сам пан Коцан знає іноземну мову?
Відповісти
Ввели правило? Смішно читати таке!
Наказ Міністерства України у справах молоді та спорту від 23.09.2005 N 2097 "Про впорядкування умов оплати праці працівників", п.п. 3.г - надбавки працівникам за знання та використання в роботі іноземної мови: однієї
європейської - 10, однієї східної, угро-фінської або африканської - 15, двох і більше мов - 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати. Це загальноукраїнська практика, а не "введене правило".
Відповісти
Дайте інформацію, скільки викладачів ті доплати отримали. І хто. Бо хвалитися одне, а платити інше.
Відповісти
Останні новини
У найбільшому виші Волині доплачують за знання іноземної мови
24 травень, 2013, 11:07