У центрі Луцька – виставка талантів зі всієї області. ФОТО

У центрі Луцька – виставка талантів зі всієї області. ФОТО
На виставці-продажу обласного щорічного фестивалю шкільних та позашкільних навчальних закладів в Луцьку демонструють картини з соленого тіста, бісеру, паперу та навіть шкаралупи яєць.

Фестиваль розпочався о 10:00 25 травня на Театральній площі Луцька.

Тут триває виступ-конкурс духових оркестрів області, різноманітні майстер-класи та виставка-продаж робіт учнів і вчителів шкільних та позашкільних гуртків навчальних закладів області.

Начальник обласного управління освіти Волинської облдержадміністрації Олександр Хомич каже, що нині в області 40 тисяч учнів навчаються у 2 тисячах позашкільних гуртків.

Свої роботи представляють усі райони. На виставці демонструють картини, створені у традиційних методах, наприклад, олівцем чи фарбою, а також вироби з шкаралупи, паперу чи навіть соленого тіста.

Викладач Аліна Форлюк з Локачинського Будинку школяра навчає дітей тістопластиці. Картини створюють за допомогою фарб, борошна, ґрунтовки, лаку та води.

«Зазвичай у гуртку займаються діти з 7-8 класів. А нещодавно ми почали залучати першокласників. Це ніби арт-терапія для багатьох дітей. Наприклад, ті, які не вимовляли літеру «р», починають правильно говорити, розвивається моторика пальців, фантазія, уява», - каже Аліна Форлюк.

Упродовж виставки на майдані відбуваються майстер-класи з розмальовування писанок, фарбування на склі, тканині та тілі. Свої можливості демонструють картингісти, а Волинська обласна організація добровільного пожежного товариства навчає рятувати життя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
діти молодці - їх роботи щороку все кращі і кращі! це справді таланти! тільки тут мало фоток.
Відповісти
нічого не мало. А скільки тобі треба? Мені от хватить
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька – виставка талантів зі всієї області. ФОТО
25 травень, 2013, 14:23