Мера Луцька зобов'язали забезпечити права «дітей війни» та ветеранів праці

Мера Луцька зобов'язали забезпечити права «дітей війни» та ветеранів праці
Прокурор Волинської області Андрій Парака надав відповідь на депутатський запит голови фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Волинській обласній раді Олександра Пирожика щодо забезпечення прав «дітей війни» та ветеранів праці на безплатний проїзд у громадському транспорті в обласному центрі Волині.

Запит був скерований прокурору області за зверненням Луцької міської громадської організації «Захист дітей війни», ‒ повідомляють у прес-службі «Свободи».

За фактами, викладеними у депутатському запиті Олександра Пирожика, була проведена перевірка із залученням Держфінінспекції в області.

Перевірка виявила порушення окремих статей Бюджетного кодексу України та Закону України «Про автомобільний транспорт». Зокрема, Луцькою міською радою при формуванні та направленні бюджетного запиту на 2013 рік не передбачені видатки з компенсації втрат із пільгового перевезення населення пасажирським транспортом, а всі кошти запропоновано направити лише Луцькому підприємству електротранспорту.

У результаті, при затвердженні бюджету міста, встановлено асигнування лише на компенсацію втрат за пільговий проїзд громадян міста електротранспортом у сумі 15 860 тисяч гривень та не передбачені такі видатки на автомобільний транспорт, ‒ зазначають в партії.

«За результатами проведеної перевірки прокуратурою м. Луцька 21.05.2013 Луцькому міському голові внесено подання про усунення порушень вимог бюджетного законодавства та про автомобільний транспорт, яке на даний час розглядається», – йдеться у відповіді депутату Олександру Пирожику за підписом прокурора області Андрія Параки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мера Луцька зобов'язали забезпечити права «дітей війни» та ветеранів праці
27 травень, 2013, 17:44