Найефективніша епіляція: вибираємо кращий метод*

Найефективніша епіляція: вибираємо кращий метод*
Ще з часів стародавньої Греції і красуні Клеопатри жінки виснажливо і нещадно борються із небажаною волосатістю. Допомагають їм у цьому сучасна наука і нові технології. Яке ж видалення небажаного волосся найбільш ефективне? Біоепіляція, фотоепіляція, ензимна чи за допомогою апарата Elos? Давайте розберемося у визначеннях та дієвості цих та інших методів.

Епіляція чи депіляція?

Так, для початку розмежуємо ці терміни. Бо, якщо депіляція передбачає видалення лише тієї частини волосся, що є над поверхнею шкіри, залишаючи неушкодженою його кореневу систему, то епіляція є більш радикальною процедурою. Вона має завданням знищити не лише стрижень волосини, але й поступово зруйнувати її корінь.

Віск, шугарінг, лазерна епіляція…

1. Шугарінг. Майже безболісний спосіб прибрати зайве волосся на тілі. Метод передбачає використання спеціальної цукрової емульсії, до складу якої, крім цукру, входить вода і лимонний сік. Переваги шугарінгу в безболісності, довготривалості ефекту (до півтора місяця), гіпоалергенності і доступній ціні.
2. Воскова або біоепіляція. Буває гарячою, теплою та холодною у залежності від температури використовуваного воску. Віск наноситься по росту волосся, а відривається проти росту. Переваги даного методу в легкості використання навіть у домашніх умовах. Достатньо просто купити воскові смужки. Крім того, після декількох операцій ріст волосся сповільнюється, воно світлішає і стає тоншим. Ефект триває до 3 тижнів.
3. Лазерна. Після повного циклу процедур волосяний покрив зникає мінімум на 5-6 років. Серед недоліків можна відзначити високу ціну і необхідність проходити кілька сеансів. А ще лазером не можна користуватися людям з варикозом, вагітним жінкам і годуючим матерям.
4. Фотоепіляція. Принцип той же, що і при видаленні волосся за допомогою лазера. Однак ефект досягається завдяки світловій хвилі. Дієвість та тривалість курсу залежить від пігменту меланіну, що знаходиться в волосині і її цибулині.
5. Електроепіляція. Метод перевірений роками, проте достатньо болючий. Шкіру в місці росту волосся проколюють тонкою голкою, потім по ній надсилається електричний струм, який руйнує цибулину. Позбутися рослинності можна за декілька процедур. Однак метод має багато протипоказань.
6. Елос-епіляція. Сучасний комбінований метод, коли на небажане волосся та цибулини впливають одразу два види енергії - світлова і електрична. Маніпуляція проходить безболісно і дозволяє позбутися небажаного волосся назавжди. Проводиться курсом, який складається із 5-12 періодичних сеансів.

Варто розуміти, що часто бажаний ефект залежить не лише від обраного методу, а й від від кольору, густоти і локалізації волосся, а також від віку і роботи ендокринної системи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: епіляція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.