У Луцьку більшає отруйного бур'яну

У Луцьку більшає отруйного бур'яну
Ділянки Луцька, які найбільш вражені борщівником Сосновського, - вздовж дитячої залізниці та на берегах річки Сапалаївка поблизу вулиці Шопена.

Про це під час наради в мерії повідомив радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, - повідомили у прес-службі мерії.

"Там суцільні зарослі займають сотні квадратних метрів", - каже посадовець.

"Є він і на вулиці Глушець та на схилах до парку імені Лесі Українки. Працівники ЖКП № 7 систематично його скошують, однак на території парку від продовжує поширюватись. З'явився бур'ян на вулиці Замковій, на схилах замку, на меморіальному комплексі "Вічна Слава", а також у водоохоронній зоні річок Омеляник та Стир. Зарослі борщівника є й на прилеглій до стадіону "Підшипник" та загальноосвітньої школи № 20 території вздовж річки Жидувки. Зростає борщівник на прилеглих до міста територіях сільських рад вздовж автомобільних доріг (вулиці Мамсурова, Боженка, об'їзна дорога через Рованці і ін.), який разом з автомобільним транспортом потрапляє в місто і швидко розповсюджується", - інформують в міськраді.

За словами Бориса Сороки, робота зі знищення шкідливих рослин у місті недостатня.

Тож з метою знищення та перешкоджання подальшого поширення на території міста борщівника Сосновського міський голова Микола Романюк підписав розпорядження "Про вжиття заходів боротьби з борщівником та бур'янами".

Цим документом зобов'язано балансоутримувачів, власників та користувачів земельних ділянок, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності при виявленні борщівника та амброзії полонистої, яка викликає сильну алергію в людей, на власних, прилеглих та закріплених територіях вжити практичних заходів із його знищення шляхом систематичного скошування, зрізування товстих коренів на глибині 8-12 сантиметрів, не допускати забур'янення територій.

Довідка

Сік борщівника Сосновського багатий на фотоактивні сполуки, що під дією ультрафіолетового (зокрема сонячного) випромінювання надають йому токсичних властивостей. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів. Опіки, особливо у перші кілька діб, схожі на термічні. Мають місце гіперемія (почервоніння), водянисті пухирі. Опіки з'являються на вражених ділянках тіла не одразу після контакту, а через 1—2 дні, розвиваючись поступово під впливом сонячного ультрафіолету. Місця уражень важко гояться, загострюються прояви інших шкірних захворювань.

Пилок амброзії викликає алергічний риніт (сінну гарячку). Амброзія полинолиста — один з найнебезпечніших бур'янів-алергенів (з Вікіпедії)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч щось для людей,та побачимо як швидко його знищать. Це отруйне зілля не так просто знищити. Воно залишає на шкірі важкі опіки та може викликати алергію, я бачила його дію. Будьте обережні)
Відповісти
не сідайте люди срати в зарослях цбого сосновського і амброзії))
Відповісти
Ну й ти "ху оля" і не розумне, видно любиш "псидіти на дорожку" от якби обпекло разок свою ж. то не патякало б більше! ))))) Нерозумне, люди обпікаються і діти випадково по необережності.
Відповісти