Розкрадав державні кошти і хотів «купити» прокурора: на Волині судитимуть депутата-хабарника

Розкрадав державні кошти і хотів «купити» прокурора: на Волині судитимуть депутата-хабарника
Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановили, що посадовець отримав із бюджету майже 1 мільйон гривень на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи задля викриття та документування правопорушення.

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розкрадав державні кошти і хотів «купити» прокурора: на Волині судитимуть депутата-хабарника
27 квітень, 2020, 11:55