Патріарх Філарет на Волині вручатиме дипломи і правитиме

Патріарх Філарет на Волині вручатиме дипломи і правитиме
Під час перебування на Волині Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручатиме дипломи випускникам богословської академії УПЦ КП.

Також він очолить урочисте Богослужіння та візьме участь у заходах, присвячених 1025-річчю хрещення Київської Русі, - пише Слово Волині.

У неділю о 19:00 відбудеться зустріч Первоієрарха на майдані кафедрального собору Святої Трійці, де згодом відслужать подячний молебень.

24 червня о 9:00 у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відправлять Божественну Літургію з нагоди престольного празника, яку очолить Патріарх Філарет. Транслюватиме подію у прямому ефірі Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

"Зустріч із Патріархом планується традиційно, як і кожного року, біля брами Свято-Троїцького собору. Первоієрарх, як правило, прибуває в день Трійці ввечері, його зустрічають священнослужителі, діти з нашої центральної недільної школи і, звичайно, віряни", – каже голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Віталій Собко.

Також планується, що Патріарх візьме участь в урочистостях із нагоди випуску бакалаврів Волинської православної богословської академії, вручить дипломи, поспілкується із професорсько-викладацьким складом, студентами.

"Не кожного року Патріарх Філарет бере участь у випускному заході академії. Тож, думаю, випускники сприймуть цю новину з великою радістю. Для них це буде особливий день, коли вони, здобувши диплом, отримають його з рук Святішого Патріарха Київської і всієї Руси-України Філарета. Випускники чекають із нетерпінням на цей день і, без сумніву, запам'ятають його на все життя", – коментує Віталій Собко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 57
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в заголовку статті в кінці не вистачає одного слова "баранами" :))))
Відповісти
Я б на твоєму місці був більш толерантним до людей, котрі вірять у Бога. Ти ж у житті також керуєся якимись принципами і був би ображений, коли б тебе назвали бараном. Почитай краще Біблію, якщо в тебе викликає агресію ВП.
Відповісти
я як атеїст, на відміну від вас християн, біблію читаю (треба ж знати що ти зневажаєш і в що не віриш :))). А на рахунок толерантності, я такий же толерантний до вас християн, як ви до нас атеїстів, за різницею в тому що я вас не готовий вбивати і спалювати. (максимум в дурку :))
Відповісти
=)) Здається, в ДУРКУ тобі вже таки час, бо пишеш ти таку єрунду, що ні в тин ні в ворота.
Відповісти
і в чому ж проявляється "єрунда"?
Відповісти
Читав Біблію, бла-бла-бла... І що ж ти з Неї зрозумів, читако???
Відповісти
те, що бог обманщик, крадій, жорстокий, словоблуд що не дотримується свого слова, він дрібязсковий (йому подобаються золоті цяьки), він не логічний (адже не мав уявлення що світло поширюється від джерела світла), це перші сторінки бублії, яких ви звійсно не читали :))))
Читайте біблію :)))
Відповісти
=)))Ти може її і читав але зовсім нічого не зрозумів з того, що там написано! А щодо джерела світла, - то Сам Бог і є ти джерелом! Однак, говорю з тобою мовою Біблії, - кидати перлини перед свинями я не збираюсь!
Мені одне залишається незрозумілим, якщо ти такий атеїст, то з чим же ж ти борешся??? Бога ж не існує, як ти кажеш! Ти або віруючий, тільки на життя ображений або ж в тебе синдром Дон-Кіхота!
Відповісти
але щоб вам це зрозуміти, потрібно читати книги.
Можу вам порадити Докінза, Неврозова, Харісона, Ніконова, Лео Таксіля,.. Втім впевнений що ваш розум на врят сприйме таке....
Відповісти
Лео Таксіль - це Олє Лукойє для атеїстів. Але ще раз кажу, перлини перед свинями розкидати не буду! Хто схоче щось зрозуміти, - зрозуміє!
Відповісти
Я борюся з слабоумієм яким і ти хворієш. :)))
В бублії джерелом світла можливо є бог, але насправді, всетаки Сонце! Чи не так?
Ти віриш в розмовляючих змій?
Відповісти
А ти віриш в еволюцію???=)))
Відповісти
дааааа :))))
Відповісти
Ну якщо ти віриш в розмовлячих мавп, то чому я не можу вірити в розмовляючих змій??
Відповісти
Так зі своїм слабоумієм і борись!! Оскільки витрачати життя на боротьбу з тим, чого на твою думку немає, - це шизофренія!!
А щодо інших, - не журись! Ти ж не обласний пихіатр!!
Відповісти
та ладно, що значить не існує?
Я ж не борюсь з богом (його дійсно не існує). Я борюсь з слабоумієм яким і ти хворий. Я за добро і прогрес, але проти дикунства і варвартва, і гвалтування дітей (хай навіть і не фізично, а розумово:)))
А в чому, з твоїх слів полягає моє "слабоуміє" я так і не зрозів...
Відповісти
Пояснюю, для особливо обдарованих! Ти, розказуєш, що Бог обманщик, інтригант і т.п.. - що значить, - ти визнаєш, що Він є. Висновок, - пацієнт хворий на гостру уяву, яка викликає приступи агресії та ненависті. А те що ти кажеш, що ти з Богом не борешся, це всеодно, що мітингар від ВО "Свобода" скаже, що я не борюсь з президентом, я борюсь з владою. Маслом помазав на масло.
Відповісти
ніііі, я поясню, для особливо тупих. Я не борюсь з тим кого не існує, я борюсь проти таких даунів які вірять в ці нісенітниці.
Втім видно що в тебе проблеми з логічним мишленням.... Шкода... Лікуйся...
Відповісти
А за яким принципом ти стверджуєш, що Його не існує?
Відповісти
ну, для початку радує те що в тебе мозгі трохи зашевелились.
Я не жид, але відповім тобі питанням на питання: чому не існує "чайника Рассела"
Допоможу тобі. Тому, що це брєд!!!!!
Не існує жодного доказу існування бога. !!!
Відповісти
Я з таким же успіхом можу сказати, що не існувало Олександра Македонського, Наполеона, Гітлера і всіх інших!
Відповісти
Не корміть троля.
Відповісти
так, тому що ти даун. Бо Македонський, Наполеон і Гітлер існували, і це ФАКТ. А б-га нема і не було і це цеж факт поки не буде доведено зворотнє.
Відповісти
Іісус Христос теж існував, це теж факт!
Відповісти
не спорю. Але він був ще тим подонком.
Відповісти
Що тут скажеш... Залишається тобі повірити в повітря і тоді, ти дуже навіть віруючий човік!
Відповісти
Ну ти ппц. нащо мені вірити в повітря, чи в дерева, чи в стілець????? Є речі які "Є", а речі в яких вірять. Уловлюєш різницю? Колобок є???
Відповісти
А звідки ти знаєш, що повітря є??? Бачив його?? Торкався???
Відповісти
Моральний урод ти ...ЇБОТО,а не атиїст! бо навіть атеїсти вміють з повагою доводити своє бачення, а людина що тобі відповідає, розмазала тебе по повній... видно добре тобі в дитинстві досталось по тімячку досі відходиш))))))) ХаааааХАа
Відповісти
ну звичайно :))). Треба ж мати багато поваги щоб порівнювати людей з свинями :)).
Хоча в принципі, людство заслуговує і не на такі порівняння :))
Відповісти
А Сократ книжки писав?
Відповісти
За логікою атеїстів - ні! Бо вони не вірять в те, чого не бачили.
Відповісти
логіка атеїстів дещо інша. Вони не вірять тому, що не підкріплено жодними фактами :)))
Тоість не лохі. :))))
Відповісти
Іди вский собі черепну коробку. Як знайдеш там розум, відпишеш ))))
Відповісти
Ну так який ти маєш факт того, що колись існував такий Сократ??? Може це 1700-1300 років назад якийсь Вася Пупкін сів, написав і підписався Сократом! Може таке бути?? Може!
Тому, ні в що неможна повірити крім того, що можна побачити чи потрогати! А через 300-500 років в існування друкованої літератури теж ніхто не віритиме!
Відповісти
Я тобі одне задам запитання, звідки виник всесвіт?
Відповісти
я прочитавши твій понос в попередньому коментарі, вірішив на нього не реагувати.

Звідки виник всесвіт не знає ніхто, і можливо не взає. Але невідомість мене не лякая. Краще бажати взнати істину чим кормитися примітивними жидівськими казочками.

Звідки взявся бог? можеш не відповідати. :)))))
Відповісти
Бог не взявся, бо Він - безкінечний.
Відповісти
а природа, сама по собі, по твоєму, не може бути безкінечною?
Відповісти
Коли ти мені поясниш, що таке "безкінечність", от тоді і поговоримо...
Відповісти
Правильно. Вони і про совість нічого путнього не скажуть.
Відповісти
Заробітчанин +1
Відповісти
Моліться за навернення болящого Романа і його рідних, тобто за мене. Бо постану перед вратами Божими, алн тоді молитися буде пізно.
Відповісти
от скажи!!! а ти готовий таке в вічі мені сказати? якщо так, то моє мило [email protected]. До зустрічі, якщо ти не ссикло інтернетовське :))
Відповісти
Напиши свою фамілію ім"я. Сміливцю.
Відповісти
на мило!
Відповісти
що ж не пишеш???
Відповісти
Убивають більше словом і ти в цьому майстер. А те, щоб за тебе молитися, про що ти просиш, коли тебе попускає, то ти сам повинен старатимся. І тоді бісам буде тісно в твоїй душі. А так комфортно, поки ти ненавидиш людей. І не треба іншої зброї. Достатньо слова злого. Кайся, дитино, кайся!!!!!!!!
Відповісти
боже, як світ терпить таких даунів????
Я прошу щоб про мене молились? ви в своєму розумі? :)))))
Я борюся проти такого слабоумія як у вас!!!
Відповісти
Ромко-нероба. Сидить в іграх, і гадить в коментах.
Відповісти
Знаючий :)))))))))
Відповісти
так як терпить і таких даунів як я...
Відповісти
Дааа Ромко-Exaboto! Я в шоці! Ото ти дибіл, я догадувалась(і ще раніше) коли перечитувала твої коменти, але що настільки хворий навіть і не уявляла! Тобі пора в дурку, а ще краще пїдь до Монахів на вичитку, бо ти реально біснуватий!!!! ПРИДУРОК!!!
Відповісти
Знову ж таки цікаво, а в очі таке скажеш? :)))
Відповісти
Ромко місцевий дурник. Який тратить час на гівнокоменти.
Відповісти
Та тобі страшно в ті очі буде подивитись, там точно чортяки скачуть... ще накинешся та покусаєш!!! Судячи з усього ти точно дурник. Р.С.: хоча цікаво було б глянути чи ти так дурновато виглядаєш як і коментуєш.... хоча.. думаю що ТАК !!!
Відповісти