Нардеп з Волині написав «молочний» законопроект

Нардеп з Волині  написав «молочний» законопроект
Народний депутат України Анатолій Вітів (ВО "Свобода") і двоє його колег Ігор Сабій та Юрій Михальчишин написали законопроект, який покликаний захищати права селян-виробників молока.

У пояснювальній записці проекту внесення змін до Податкового кодексу наголошується, що актуальність документу випливає з украй незадовільної ситуації в галузі виробництва молока та важким становищем фізичних осіб-виробників молока, - повідомили у партійній прес-службі.

"Вартість закупівлі молока у населення перебуває на рівні, що не може в повному обсязі забезпечити відшкодування витрат на його виробництво", - вважають депутати.

Тож, вони пропонують зобов'язати переробні підприємства виплачувати спеціальну компенсацію фізичним особам, які не є платниками ПДВ, за поставлене ними молоко.

Автори законопроекту вважають, що чинна система державної підтримки дискримінує домогосподарства-виробників молока порівняно з юридичними особами-підприємствами. Джерелом коштів, що спрямовуються на підтримку виробників молока, є зібраний переробними підприємствами ПДВ.

Відповідно до положень Податкового кодексу в 2013 році його розподіляють у співвідношенні 60% на 40%: 60% спрямовуються для виплати сільгосптоваровиробникам компенсації за продане ними молоко, а 40% через спецфонд державного бюджету – на фінансування програм із будівництва крупно-товарних тваринницьких комплексів, тобто фактично на підтримку юридичних осіб-виробників молока.

Наступного року відповідне співвідношення має становити 50% на 50%.

"Тому проект закону передбачає, що переробне підприємство позитивну різницю між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з податку на додану вартість щодо діяльности з постачання продукції, сплачуватиме виключно на спеціяльний рахунок, відкритий ним в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів", - кажуть в прес-службі ВО "Свобода".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чомусь "виплачувати спеціАльну компенсацію фізичним особам,", але "виключно на спеціЯльний рахунок".??? Я плакалъ...
Відповісти
М-да, крутой законопроект, поменяли цифры "60 и 40" на "50 и 50". А фразочка:"Джерелом коштів, що спрямовуються на підтримку виробників молока, є зібраний переробними підприємствами ПДВ" - развеселила. Никогда не мог подумать, что производитель готовой продукции есть сборщиком ПДВ.
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині написав «молочний» законопроект
04 липень, 2013, 14:56