Дві волинянки увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України

Дві волинянки увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України
Двоє вчителів з Волинської області Оксана Словік та Світлана Трофимчук увійшли в ТОП-50 найкращих освітян країни.

Про це повідомляє Освіторія.

Освітянки претендують на чверть мільйона гривень у рамках премії Global Teacher Prize Ukraine. Національна премія Global Teacher Prize Ukraine існує з 2017 року, створена громадською
спілкою “Освіторія”. Вчителі, які застосовують інноваційні освітні практики, мають значні досягнення в професійній сфері, виховують громадян світу, цінують свою роботу та яких відзначають
колеги й спільнота.

Переможця оголосять у Міжнародний день вчителя, 3 жовтня 2020 року, винагородять призом у 250 000 гривень та ще безліччю корисних та приємних подарунків від партнерів.

Оксана Словік - вчителька початкових класів у КЗЗСО «Луцький ліцей № 27 Луцької міської ради Волинської області».

У своїй анкеті Оксана поділилася методикою шахового поля, де фігурами виступають самі учні. Ця методика використовується як для гри у шашки на перерві, так і для змагань між кількома класами, на уроках для вправ та ігор «Вірю не вірю», «Так-ні», «Наведи аргументи», «Переконай» тощо. Основною ідеєю такого шахового поля було згуртування класної спільноти. Ще однією родзинкою освітнього процесу її класу є психологічна вправа-гра «Розкажи від імені свого героя».

«Вважаю, що на перших етапах формування та становлення колективу має важливу роль. Допомагає несміливим, дітям із заниженою самооцінкою, невпевненим у собі, тривожним, дітям, що важко адаптуються, та ін. Вправи та завдання такого формату виникають завжди і трансформуються залежно від потреби певної дитини чи групи загалом».

Світлана Трофимчук навчає англійської мови у луцькій гімназії № 18.

Світлана на своїх заняттях намагається відповідати потребам своїх учнів. Результатом її роботи є численні методичні рекомендації для вчителів. Після перемоги в конкурсі «Учитель року-2009» проводить авторську школу з викладання англійської в Луцьку. Стала тренером Британської Ради та отримала можливість викладати на всеукраїнському рівні.

«Ми спілкуємося з учнями на рівних. Мене дуже цікавить їхня думка, адже кожне покоління дітей розглядає одне і те саме питання по-різному. Саме така співпраця має найширший вплив на формування в учнів розуміння вчительської професії та формує ставлення до неї».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.