У Центрі адмінпослуг «рішають вапроси» за 100 гривень і шоколадку, – мер Луцька

У Центрі адмінпослуг «рішають вапроси» за 100 гривень і шоколадку, – мер Луцька
Луцький мер Микола Романюк не задоволений роботою деяких працівників Центру надання адміністративних послуг.

Про це він заявив 23 липня під час оперативної наради у Луцькій міській раді. До слова, цього дня мер вийшов із відпустки.

За його словами, вже є факти дрібного хабарництва. А ще деякі працівники ЦНАПу не задоволені прозорими стінами, так званим «оупен офіс».

«Ларисо Володимирівно, якщо ви будете покривати керівників установ і організацій, то з вами буде серйозна розмова», – звернувся він до керівника ЦНАПу Лариси Карп’як.

«Приймати людей мають там внизу. І має бути відео й аудіозапис. І ловити тих таких, які приносять цукерки і 100 гривень разом з шоколадкою. Слава Богу, що в нас ще є добросовісні працівники, які про це говорять. Уже й такі випадки є», – розповів мер.

«На жаль, люди звикли, що за шоколадку і сто гривень можна рішить вапрос. Але не знали вони, що ведеться відеозапис», – додав він.

Дуже обурив міського голову той факт, що працівники ЦНАПу пробують всіляко закривати прозорі стіни.

«У нас, відітє лі, «оупен офіс» не подобається. Дивана м’якого вони принесли в «оупен офіс»... Шафами позаставлялися. Ні, так не буде. Для людей будемо працювати, на людей! На територіальну громаду!» – наголосив Микола Романюк.

Нагадаємо, Центр надання адміністративних послуг у Луцьку відкрили 2 липня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 50
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подібний випадок для держслужбовця розглядається корупція. якщо цей факт зафіксований на відео, чого ніяких дій?
Відповісти
Згідна, що хабарництво - це дуже погано і за це треба зразу карати. Але «оупен офіс» при ЗП 1500 грн на руки – це перебір. Який Романюк розумний, наш найбагатший з мерів України. Як людина, що мала нещастя трохи попрацювати у виконкомі можу чесно сказати: Романюк людей за ніщо має. Ніякої оплати за роботу позаурочно у вихідні дні немає. А це порушення не менше ніж хабарництво.
Відповісти
А доплата до зарплати за ненормований робочий день? То які ще позаурочні?
Відповісти
Мене дратує коли всі ганять держслужбовців. Якщо так хочете порядку почніть із себе. Не несіть хабар, не вирішуйте питання через знайомих. Якщо у вас вимагають додаткові оплати - зверніться у податкову. Не всі вчителі наглі, не всі міліціонери гвалтують дівчат, не всі держслужбовці хабарники, не всі лікарі не компетентні. А у більшості службовців такої оплати немає, а якщо є - це від 50 до 100 грн, з яких ще знімається податок. А згідно ЗУ про працю оплата має нараховуватися зовсім по іншому. І всім хто стверджує, що у такі установи можна влаштуватися лише по знайомству відповідаю – це абсолютно не підкріплена фактами брехня. Інциденти трапляються, але не частіше ніж будь-де інше.
Відповісти
А працевлаштування не познайомству тепер називаеться "Інцидентом"? )))))
Відповісти
сестра.треба вірити.де так підігнали мозги..в нас контролюючих органів багаточисельних десятки..система гнила..а ти про новий світ небесний тут гониш..зарізати можуть в лікарні як не заплатиш..тоді світу пакращень не дочекаєшся..як альона Бондаренко казала-"який народ така міліція"..підтягують вас там в тих службовцях..хрест несете за нас всіх..кідай та втікай якщо не то..мені не треба твоєї жертви..
Відповісти
я там не працюю, просто вірю в людей
Відповісти
А до чого тут порівняння «оупен офіс» і зарплата? Якщо не належна зарплата, то хабарі треба брати? Щось ви переплутали при свому "написанні"!!!
Відповісти
Аж ніяк. Я казала, що хабарі це зло і звільняти за це треба, а про «оупен офіс» писала окремо.
Відповісти
ну то вали на біржу за 500 грн і сиди дома!
Відповісти
Ні, дякую я хороший спеціаліст і мене запросили на кращу роботу з кращим начальством і навіть у відпустку відпускають. Ось саме зараз користаюся благами цивілізованого життя ;)
Відповісти
хто чув про конкурс на ці посади? хочуть чесних людей - за конкурсом набирати треба. є грамотні і чесні люди, які і за 1500 будуть ефективно працювати, а не протеже впихати.
Відповісти
А "протеже" на 1500 ніхто і не пхає... Вони на начальників і замів ідуть. Тому за 1500 то переважно і вкалують.
Відповісти
Та пхають навіть і на 1500, не розказуйте байок. Якусь племінницю, яка щойно закінчила економічний, тю - відходила на економічний - треба ж кудись влаштувати...
Відповісти
на буджетні місця набирають за принципом хорошого знайомства. А людям, у кого нема знайомих - сидять без роботи, навіть, якщо вони є хорошими професіоналами
Відповісти
А це на лобі написано, що "хороший професіонал"? Справжні професіонали працюють, а багато таких, хто себе так "називає", а на роботу за свої "професійні" навички ніхто не бере!:)
Відповісти
самого, напевно, батьки прилаштували - і давай з себе цабе робити і усіх учити - як треба жити.
Відповісти
що за люди, беруть хабарі і швиденько знаходять собі виправдання, то з/п не та, то офіс не такий?!... ну як можна жити в такій країні, в якій хабар - це нормально... я в шоці
Відповісти
Той хто хабар дає - винен набаго більше за того хто бере. Тому варто почати з себе лікувати суспільство
Відповісти
ЦНАП відкрили для того, щоб полегшити людям життя і щоб вони не бігали за довідкою з одного кінця міста в другий, хай мер навчить свій персонал працювати ДЛЯ людей, а НЕ на свої кишені... скільки ще будемо вважати хабар нормою?
Відповісти
Той що політиканту написав, я наприклад знаю багато людей (хороші знайомі) з 2-3ВО але робота на я кій працюють малоопл і не з їх головою там сидіти (повір я знаю). Та маю ще одного товариша без ВО але по "блату має зарплату як ті двоє, так що не нада ляля!Це вже давно ясно що скрізь своїх сунуть.Приклад: я працюю в колективіі 20 людей. 2 наприклад звільняються по вл обставинах. Хтось думає що фірма буде шукати працівників, якщо хороша зарплпта???? ні, бо ще 18 робітників мають знайомих,і кожен зможе поручитись, що на зміну прийде хороша людина.
Відповісти
ось ти написав "правду життя", так і є.
Відповісти
Я людину з 3ВО на роботу б не взяв ніколи. Бо досвід і навички це не 3 паперчика...
Людина повинна обрати професію і розвиватися, а не дипломи купувати. Теперішній процес навчання нічим іншим і не назвеш окрім "купівлі"
Відповісти
Шановний мер! Одними розмовами порядку не навести.
Відповісти
Є факти корупції - звільняти, щоб іншим "не повадно" було!!!
Відповісти
ось раніше були часи коли посада, яку займала людина відповідала її здібностям і професіоналізму. а зараз? тепер мажорик у 20 років вже може бути директором якогось департаменту
Відповісти
Ой правда, недавно нам в керівники на кілька місяців прислали з Києва мажорика 25 років, татусь якого кимсь, при якомусь міністерстві. Ви б побачили яке це тупе, зверхнє бидло. Воно вчилось по закордонах, але там його не навчили, що підлеглі -це не раби, і з ними, принаймні, треба вітатись, не навчили навіть грамотно писати, в трьох словах робило по чотири помилки і як профільний спеціаліст нуль нулем і керівник з нього таки й же. Після таких випадків, хочеться взяти в руки вила чи кувалду і під проводом якого небудь Кармелюка піти "народно- визвольним рухом" на паразитуюче нахабне "зажравшеєся" бидло.
Відповісти
И так везде... Бывшие бандиты учат наших детей , мажорики без малейшего представления пытаются руководить ...было бы смешно , если бы не было так грустно...
Відповісти
Нікого Романюк не звільнить,навіть якщо когось спіймають на хабарі.Бо самі міськрадівці його за телячий характер називають тряпкою.Не вірите,запитайте:)))
Відповісти
А що значить ганять?Мала зарплата? Не влаштовує?Іди гуляй. Я не можу зрозуміти що значить"мала зарплата", не влаштовує -не влаштовуйся. З одним можу погодитись, що є ще люди ,але їх одиниці, а більшість це вже пробачте не те_що хабарники ,а би..ло яке тобі може нахамити ,як у паспортному ,собезі чи у лікарні- де врачі ногу на ногу закинули( біля кожного краля асистент чи як там) і він хизується перед нею який він пуп) , і йому не треба ,а треба тобі. А ще кажуть що люди самі привчили.,ні!Бо колишнім працівникам люди за вдячність давали коробку цукерок, а не за роботу яку повинні виконувати бо давали клятву а тепер плачуть що вони всі обіжені а машиниі квартири як гриби ростуть...
Відповісти
покращення вже сьогодні!
Відповісти
Ось саме про таких агресивних і мова. До кабінету доривається, думку сформулювати не може, але голосно репетує. Добре що всі не такі, а ви така гарна кругленька бусинка.
Відповісти
Взятки берут и меньшенький и старшенький начальничок. Начальник - это уже пуп земли, вершитель судеб. АЛЕЖ.....хотелось бы, чтобы ловили не только ЦУКЕРКОвзяточников но и "рыбку" более крупного размера,.......и не только простого подчинённого, но и крупного начальничка поймали бы НА УТЕХУ ВСЕМУ НАРОДУ
Відповісти
У нас слуги народу подекуди працюють цілими поколіннями: чоловік - начальник, жінка - заступник, дочка і син - у сусідньому відділі, зять з невісткою - підпорядковані вищестоящим особам. От вам і вертикаль влади! Рука руку миє!
Відповісти
повний брєд, це в нас заборонено законом
Відповісти
ха-ха-ха.... Ти "брєд" звідки впав? Де ти закони бачив?
Відповісти
Кожен має бути компетентний у своїй справі., бо якщо тебе від монітора пересадити на комбайн, то буде також репету багато.Людина що захоче допомогти вона допоможе,виправить ,перепитає-головне БАЖАННЯ.Інша справа виходити кожного дня на роботу у "прикиді" ,як до шефа на днюху у ресторан., при чому за день сходити 15раз у туалет, 1година обіду= 2годинам,своїх поза черги чоловік 5 пропустити ,за пів години до кінця роб дня манікюр підпиляти та ще очі намалювати.Хіба винні люди що їх ганяють з кабінета у кабінет дві розфарбовані "конкурентки"зїзжаючи одна на одну.Вони работнічки у пірья вбрані.
Відповісти
Ти що? Розумний сильно, не мішай РАБОТАТЬ
Відповісти
Коментатори не праві в тому, що, мовляв, на такі посади можна підібрати розумних спеціалістів. Людям треба дати зарплату. В Луцьку є талановита, роботяща, працююча над собою молодь, яка заробляє в офісах по 8-10 тисяч гривень (не на штукатурці стін в муляра Чорнухи!!!). Добра платня - це стимул до хорошої роботи, стимул багато знати і працювати ще краще. Піде вона в офіс міськради, щоб комусь заглядати в зуби і чекати, доки принесуть 100 гривень і цукерки? Ніколи! Треба поважати самого себе, а для цього потрібні освіта і міцні знання (не біотехнічний вуз!). Один лікар в Луцьку сказав: "Як платять, так і лікувати будемо". Ось де собака зарита. А зарплата 1,5 тис. гривень - це приниження людської гідності. Добра губна помада коштує 400 гривень. Ось і чекають "клієнтів" з купюрою Шевченка і коробкою цукерок. За "так" тато маму не хоче любити.
Відповісти
Гардеробщіку.То не лікар а П,,,Г....Д...+++ всі інші вирази про таких людей.Так само і держслужбовець, який погоджуеться на малу з.п. та бере хабарі не мае виправдань.Якась гнила та ущербна філософія у гардеробщіків.
Відповісти
І для чого було викідати бюджетні кошти на ремонт того ЦНАПУ щоб тепер гардеробщики там корупцію покривали.З кадрів треба починати, а не з ремонтів ЦНАПІВ.РАЗРУХА В ГОЛОВАХ як казав Булгаков
Відповісти
Вони Вас не почують, бо все, що заважає їм ненавидіти інших людей їх мозок не пускає в черепну коробку. Я теж вважаю, що боротися з корупцією при таких ЗП – тупо.
Відповісти
Таня, кілька років тому кричали: "Дайте суддям достойні зарплати - і у нас будуть чесні суди"
Що маємо? Зарплати у суддів - дай Бог нам. а судять як судять.
Певно треба почати з того, як та "піонерка" влаштувалась на роботу і з того. що спробуй влаштуйся з вулиці на роботу у міськраду, на ті маленькі зарплати
Відповісти
-це відкритість ,прозорість,гласність при прийнятті рішень ,а не підлітковий вуайєризм !
Відповісти
Починати треба і не з ремонту і не з кадрів... а з СЕБЕ.
Відповісти
Все вірно!
Банкомати в дитсадках і липові будівництва тіпа аля "Буратіно" - ні-ні це звісно не корупція!!!
А от шоколадка тій баришні, що за 1400 ішачить от це справжня корупція, що нищить нашу неньку!
Відповісти
А я готовий нести шоколадку, якщо людина мені все зробить швидко і якісно. В чому гріх?
Відповісти
Вы занесете шоколадку , а она потом на меня голодными глазами смотрит .
Відповісти
А мой ребенок тоже шоколадку хочет и зарплата у меня тоже 1,5 тысячи!
Відповісти
То зроби собі своїй дитині смоктунця із цукру....
Відповісти
Останні новини
У Центрі адмінпослуг «рішають вапроси» за 100 гривень і шоколадку, – мер Луцька
23 липень, 2013, 09:33