Місто, яке я люблю. Луцьк прокидається. Частина 4

Місто, яке я люблю. Луцьк прокидається. Частина 4
Два мікрорайони Луцька - 33-й та 40-й, з погляду автора, видавалися найбезперспективнішими для опису ранкового міста. Одне слово, райони - спальні. Тому більшість мешканців між 5:00 та 7:00 додивляються останні сни або ж готуються до нового дня у своїх квартирах.

Однак, і в цій частині міста є місця, де життя вирує і в такий ранній час.

Сьогодні - черговий фоторанок по-луцьки від ВолиньPost. Враженнями і побаченим ділиться випусковий редактор Анатолій Котлюк.


ДИВИТИСЯ ФОТОРАНОК ЮЛІЇ ШРАМКО


ДИВИТИСЯ ФОТОРАНОК ТЕТЯНИ ГРІШИНОЇ

ДИВИТИСЯ ФОТОРАНОК ІРИНИ КАЧАН

* * *

Найжвавіші об'єкти - автобусна станція №1 та Завокзальний ринок.

О 5:00 на базарі вже працюють вантажники, які розвозять щойно привезений товар в ринкові "крамниці". До них прийшла жінка, яка торгує напоями та їжею. Зрозуміло, що основний її дохід - продаж кави.



Решта ринку поки порожня. На воротах висять замки, а між рядами "гуляє" вітер.



На автостанцію підтягуються перші автобуси та перші пасажири. Поруч, на вулиці Конякіна біля магазину "Барвінок", розташована зупинка, на якій після 6:00 збираються дачники. Тут їх чекають перші маршрутки.



О тій ж годині лучани влаштовують "підйом" для інших зупинок. Найбільше пасажирів - на Конякіна, Гордіюк і Соборності.



Здивувало, що багато людей завжди сидять на дитячому майданчику біля торгового центру "Гостинець". Для прикладу, зранку 18 липня одну з лавок окупували кілька чоловіків, які пили пиво. На майданчику прилаштувалися до десяти чоловіків пенсійного і передпенсійного віку, які про щось говорили.



Серед майбутніх пасажирів, які стоять на ранкових луцьких зупинках, - багато рибалок. Особливо на зупинці, яка розташована на перехресті Гордіюк і Конякіна біля мосту, що веде на Ківерці.



У перші години ранку на 33-му та 40-му трапляються не лише пасажири. Приміром, у суботу, 20 липня, повз Завокзальний ринок йшли дві пари, які, мабуть, поверталися з вечірки, що затягнулася.



Також на стоянках "зустрічають світанок" таксисти, а біля РАЦСу люди вивантажують свої речі з автобуса, що приїхав з Києва.



На диво, мало на ранкових 33-ому та 40-ому "бігунів" та лучан, які вигулюють собак. Небагато людей і на спортивних майданчиках. Біля гімназії №21 в суботу, 20 липня, спортом займалися лише 4 пенсіонери.



Окрема варто згадати про комунальників, які з першими променями починають прибирати місто: замітають, збирають, миють та вивозять сміття, хоча і не всюди. Так масово, як в центрі міста, тут порядок не наводять.



Перші маршрутки з'являються навіть раніше ніж в 6:00. Абсолютний рекордсмен за кількістю рейсів - "одинадцятки". Для прикладу, 20 липня між 5:30 та 6:20 вулицею Гордіюк в напрямку проспекту Соборності їх приїхало щонайменше три.



Ще одна риса ранку - величезна кількість автомобілів, припаркованих біля будинків, або ж залишених на платних стоянках.



Найприємніше, що в перші ранкові години міські проспекти та вулиці звільнені від автомобілів. Можна вільно поганяти на велосипеді, а люди часто переходять дорогу на таких ділянках, де в час пік не наважилися б ступити.



Безпечно ходять вулицями в цей час і тварини. Особливо багато птахів та собак.



Найкрасивіша пора ранку - час коли сонце виринає з-за горизонту та починає потрохи відвойовувати в ночі будинки, вулиці, автомобілі та інше.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
навіть мій будинок, мої вікна) десь я там уже по квартирі ходила, пила каву))
Відповісти
цікаво подивитись на місто в таку ранкову пору) місто засинає і просинаються журналісти Волиньпост))
Відповісти
гарний матеріал)
Відповісти
Класний пост
Відповісти
Чоловіки, які зайняли усі лавки біля Гостинця, ймовірно, попивали там не лише пиво. =))) Усім же відомо, що саме біля цього ТЦ із самого рання жіночки продають самогон.
Відповісти
А як прокидаються Рокині буде? :)
Відповісти
Якщо хтось прокинеться раненько, буде... А це фото кореспондентів, чи любителів?
Відповісти
Базар, вокзал, милиция....)))
Відповісти
Шотат ты Толег поздновато встал)))
Відповісти
Шкода, що не сфотографували, як на зупинці біля "Барвінка" вранці пенсіонери шикуються чемно в чергу - й один за одним заходять в автобус. Дисципліновані... Хто раніше на зупинку прийшов, той і перший в автобус зайшов.
Відповісти
хфайний ранок!)
Відповісти
по репортажах видно, де мешкають журналісти волиньпосту
Відповісти
які ті два районини 40-й та 33-й страшні....
Відповісти
Останні новини
Місто, яке я люблю. Луцьк прокидається. Частина 4
15 серпень, 2013, 09:00