Сім'я збирається разом: як вибрати обідній стіл*

Сім'я збирається разом: як вибрати обідній стіл*
Кінець року − найкращий час для того, щоб оновити меблі. Щоб змінити оточення, отримати нове натхнення. Увійти у новий рік у новому інтер'єрі. Ми розповімо вам, як правильно вибрати головний елемент сімейної їдальні - обідній стіл.

Кераміка та мармур

Насамперед: забудьте про дерев'яний масив. Дубові столи виглядають гарно та солідно. Але це − вчорашній день. Зараз ніхто не купує меблі з масиву. Хіба що для приміщень банківських установ. Коли треба підкреслити старість та консервативність. Створити імідж "дідуся" у приміщенні.

Сучасні матеріали − це кераміка та мармур. Так, вони такі ж важкі, як й дерево дуба. Але виглядають легко, навіть вишукано. Що саме обрати − це вже питання вашого смаку. Але й мармур, й кераміка мають одну, дуже важливу перевагу. Вони практично не знищуються з часом. Забудьте про таке слово, як "подряпина", назавжди. Викиньте його з лексикону. Поверхню сучасного стола неможливо пошкодити за допомогою виделки, чи навіть столового ножа.

Обираючи стіл з кераміки чи мармуру, ви отримуєте ледве що не вічні меблі.

Скло та МДФ

Якщо ж ви бажаєте зекономити, то можна розглянути й дешевші варіанти. Скляний стіл − чудове рішення. Скло теж тверде й стійке до зношення, на ньому не буде подряпин. Сучасна плита МДФ, звичайно, не така стійка до пошкоджень. Але й вона здатна витримати значно більше, ніж лакована поверхня масиву дерева.

Якщо зупините свій вибір на МДФ, розглядайте світлі кольори. Світлий стіл виглядає легко та елегантно. Він прикрасить та розвантажить будь-який інтер'єр.

Скляний обідній стіл говорить про щирість та відкритість господарів. Підкреслює гарний смак та достаток голови сім'ї. Ще й прослужить дуже довго.

Розкладні столи

По можливості беріть столи, що можуть збільшувати свою площу. На жаль, в сучасних новобудовах кожен квадратний метр на рахунку. Їдальню, як правило, облаштовують просто в кухні. Місця не те, що мало. Але й особливо просторим приміщення важко назвати.

Найкраще розв'язання питання − придбання розкладного столу. Ви здивуєтесь, коли дізнаєтесь, які зараз бувають зручні та ефективні механізми. Здається, що перед вами не звичайний обідній стіл, а один з персонажів популярного фантастичного блокбастера "Трансформери". Головне − ви заощадите місце на кухні. Та ще й зможете зібрати всіх друзів за столом, коли вони завітають до вас у гості.

Стіл для двох

А якщо ваша сім'я складається лишень з двох осіб, то не варто витрачатись та брати дуже великий стіл. Ще встигнете зробити це, коли у вас з'явиться поповнення. Адже не на все життя купуєте меблі.

Проте вільне місце за великим столом створює гнітюче враження. Вам постійно буде здаватись, що чогось не вистачає. Ви самі, на рівні інстинктів, обиратимете для приймання їжі інші приміщення.

Невеликий обідній стіл, розрахований всього лиш на двох осіб, створює особливу атмосферу. Можна сказати − інтимну. Вам буде приємно сідати за нього. Кожна вечеря тоді перетвориться на романтичну. Це зміцнить ваші відносини та прикрасить інтер'єр.

Джерело - https://vetromebel.com

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.