Митрополит Михаїл пояснив, чому припинився перехід парафій з УПЦ до ПЦУ

Митрополит Михаїл пояснив, чому припинився перехід парафій з УПЦ до ПЦУ
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, чому припинився активний перехід парафій з УПЦ до ПЦУ.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Главком.

За словами митрополита Михаїла, перехід парафій з УПЦ до ПЦУ припинився через відсутність інформаційної підтримки цієї теми.

"Насамперед через відсутність обговорення, роз’яснень. От ми говоримо про НАТО, міркуємо, добре це для України чи ні, то і прихильність до Альянсу серед населення зростає. Так само багато говорили про дарування Томосу, що це правильно, потрібно. Так зрештою і сталося, почався перехід парафій. Перейшли ті, хто вже дозрів. Одночасно усі не дозріють. Не всі одразу перейдуть. Все ж таки звичка людей ходити в московський храм залишається через відсутність достатньої інформації", - зазначив владика.

Також митрополит Михаїл зазначив, що не треба всіх заганяти до ПЦУ.

"Якщо люди це все не пропустять через серце, через розум, вони все одно будуть тяжіти до того, щоби відвідувати церкви Московського патріархату", - сказав митрополит Михаїл.

Також очільник Волинської єпархії додав, що наразі він не може прийняти всю кількість парафій, які можуть перейти. Зокрема, через кадрову проблему: "Парафії переходили і не завжди зі священниками, тобто з’явився кадровий голод. Ми на Волині його практично не відчули, бо маємо свій навчальний заклад. Але інші єпархії страждали і люди були розгублені: вони перейшли до ПЦУ, а священника немає. Потім вагання: може, ми не туди пішли, давайте повернемося назад. Такі тенденції також були. Простіше кажучи, якщо би зараз перейшли до нас всі парафії, ми би навіть не могли настачити для них священників. Важливо, щоби перехід був постійно, щоби не зупинявся процес".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки про це говорили, то і московські церкви переходили до пцу, а тепер всі забули, зеленському пох#й, московія поступово відновлює свій вплив на Україну, то так і будемо жити
Відповісти
Причина проста. Більшість"патріотів" і активістів в церкву не ходили і не ходять. Для них це черговий проєкт,а для християн то частина життя.
Буря пройшла, грошей не дають), кого треба всілякі Палиці купили і вони зайняті іншими проєктами (доромагають олігархам дерибанити країну), інші чекають фінансування і ресурсів для професійного активізму).
Відповісти
Пока зе тупить, то почнете сінагоги і мечеті до сцу переводити?
Відповісти
За скільки укрглавпцун фуфайку купив із мексиканського тушканчика? Ще й колядок не було. Чи братитурки скидочку зробили?
Відповісти
"...не треба всіх заганяти до ПЦУ". Ото якраз і є сьогоднішнє життєве кредо Михаїла ! Бо та робота, яку він почав робити разом із Філаретом по відновленню Київського патріархату дуже добре вкладається у його політично- церковну позицію. Всетаки правильно поступили, шо не обрали його предстоятелем ПЦУ ! І ось у відмістку усім проступило його его, проявилося справжнє його нутро, бо ніяк не заспокоїться, як той горьковський буревісник, що шукає пригод на свою голову, нехтуючи інтересами України !
Відповісти
Останні новини
Митрополит Михаїл пояснив, чому припинився перехід парафій з УПЦ до ПЦУ
15 грудень, 2020, 04:21