Жителі будинку в центрі Луцька кажуть, що в мерії про них забули. ВІДЕО

Жителі будинку в центрі Луцька кажуть, що в мерії про них забули. ВІДЕО
Мешканці багатоповерхівки на проспекті Волі скаржаться на бездіяльність міської ради.

Вибоїни у тротуарі, розписані стіни, гори сміття та майже лісові хащі - і це далеко не весь перелік того, на що скаржаться мешканці восьмого будинку, - йдеться ТРК "Аверс".

В центрі міста, де здавалося б мало бути все доведено до ладу, занепадає один із дворів. І коли сам проспект "комунальники" та влада ще намагаються впорядкувати, то на дворових територіях ситуація набагато гірша.

Мешканці житлових будинків кажуть, що, проживаючи поряд із впорядкованою центральною вулицею обласного центру, не можуть добитися справедливості. Ось уже кілька років місцеві можновладці не звертають увагу на скарги щодо приведення до ладу їхнього двору та аварійного будинку. З кожним роком ситуація змінюється, але лише на гірше. Стовпи ліхтарів демонтували ще двадцять років тому.

Один з мешканців Євген Должанський: «Це вже років більше двадцяти світла в нас немає в дворі… Це двір забутий міською радою, забутий ЖЕКом. В ЖЕКу мінялися, як і мінялися в міській раді керівники, толку ніякого не має».



Після чергового звернення минулоріч до відповідних інстанцій міської ради щодо освітлення двору лучани отримали лише письмову відповідь заступника міського голови Лариси Соколовської. Як розповідають люди, у ній йшлося про те, що прибудинкову територію обстежили, але кошти на проведення тут ремонту не передбачено бюджетом.

Не краща ситуація із "зеленими насадженнями". Крони дерев сягають вікон четвертого поверху. Та схоже, що у працівників третього ЖЕКу є важливіші справи, бо на усі скарги мешканців ніхто й досі не зреагував.

Євген Должанський з цього приводу зазначив: «Це тут у нас уже ліс просто. Ці дерева уже 53 роки ростуть… Ми шо просили зробити, ми просили їх окультурити. По закону дерево має рости на відстані 25 метрів від будинку. Не дай Бог десь випадок: вітер, ураган. Впаде розламає. В нас була гіляка одрізана на тому дереві, діставала до 4 поверху. Якось впросили, вони відрізали. Кінчився бензин, вони п'яні забралися поїхали».

Мешканці бідкаються: їхнє подвір'я перетворюється на «прохідний двір», громадський туалет та сміттєзвалище. Під час проведення масових заходів у центральному дворі збираються усі охочі. А водії автомобілів, приїзджаючи у центр міста, організовують тут безкоштовну стоянку для своїх машин.

Житловий будинок № 8, в якому проживав відомий волинський поет Олександр Богачук, розвалюється на очах: занедбані підвали та горище. І якщо зі сторони проїжджої частини фасад будинку приведений до ладу, то зі сторони двору, руйнуються і сходи, і водостічні труби. Просідає фундамент, а в самих квартирах тріщать стіни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ці люди теж за утримання будинку платять великі гроші. А куди йдуть ті гроші?
Відповісти
У кожному будинку є кілька "хороших" жителів, які взагалі не платять за комунальні послуги. Це збирається в великі заборгованості. До мене не раз приходили сусіди, які гнівно мені розказували, що мені треба піти в міську раду, бо вони нам мають зробити і то, і то, і ще ось то. А я питаю: а чого я маю йти? А відповідь геніально: бо в тебе немає боргів перед комунальниками. Ось вам і вся математика.
Відповісти
Я теж не розумію, чого одні добросовісно платять, а інші - ні. І ті люди, які платять, подекуди відмовляють собі у найнеобхіднішому, аби тільки не допустити заборгованості. А що робити з тими, хто не платить? Вихід єдиний: перекрити каналізацію. Більше нічого не треба, і повірте, гроші знайдуть і заплатять. Але чогось у нас комунальники лінуються, от мають прострочення по платежам.
Відповісти
Останні новини
Жителі будинку в центрі Луцька кажуть, що в мерії про них забули. ВІДЕО
30 липень, 2013, 08:36