Лучан беруться навчити, як скаржитися на погані дороги

Лучан беруться навчити, як скаржитися на погані дороги
У Луцьку створили громадську організацію, яка прийматиме скарги на погані дороги у місті.

Презентація громадської організації «Луцькі дороги» відбулася у Луцьку у четвер, 8 серпня.

Зі слів ініціатора створення організації – депутата Луцької міської ради, адвоката Андрія Осіпова, основна діяльність «Луцьких доріг» – збирати інформацію від громадян про недоліки дорожнього покриття, юридичний супроводжувати ці скарги і контролювати оперативне усунення проблем на дорогах.

Скарги «Луцькі дороги» готові приймати уже. Для того можна використовувати сторінку організації у Facebook, електронну адресу [email protected], або ж номер телефону 099 11 86 226. Найближчим часом організатори також планують створити спеціальний розділ «дороги» на сайті «Комунальний патруль».

«Якщо ви бачите яму ширше 60 сантиметрів та глибше за 5 сантиметрів, сфотографуйте її та надішліть нам. Ми надішлемо звернення у відповідні органи влади з вимогою усунути проблему. Якщо у вказані строки це не буде зроблено, ми звертаємось до суду», - розповів Андрій Осіпов.



Він зазначив, що у майбутньому активісти організації «Луцькі дороги» планують створити архів інформації про виконавців робіт на дорогах, аби, в разі чого, мати можливість знайти відповідальних.

Зі слів Осіпова, ідея створення такої організацію виникла, бо проблема поганих доріг стосується всіх, але поодинці громадянам важко її вирішити. «До тих пір, поки ми будемо обговорювати проблему доріг на кухні, нічого не зміниться», - пояснив керівник «Луцьких доріг».

Депутат запевнив, що не буде використовувати «Луцькі дороги» у своїй політичній діяльності. «Це буде поза моєю депутатською діяльністю. Буде створена окрема громадська організація з дієвим механізмом», - заявив він.

За словами Осіпова, добитися того, щоб дороги у Луцьку були якісними, можна різним методами. «Якщо робити флеш-моби, то я прихильник того щоб, на приклад, принести пробиті шини і диряві колеса в кабінет міського голови», - заявив депутат.

На презентації «Луцьких доріг» провели своєрідну благодійну лотерею, розігравши «аварійний» знак, рулетку та спеціальні ручки. Осіпов пояснив: такі предмети необхідні тим, хто моніторить стан доріг.



Довідка

Зі слів Андрія Осіпова, на підставі Закону України «Про звернення громадян» кожен громадянин України має право скаржитися на незадовільний стан доріг у відповідні органи. На приклад, якщо ви помітили яму глибиною більше 5 сантиметрів чи «напливи» асфальту більше 2 сантиметрів у Луцьку, ви маєте право зафіксувати це та звернутися в Департамент ЖКГ Луцької міської ради. Якщо там не усунули пошкодження дороги у встановлений нормативними актами строк (залежно від різних факторів, 1-3 доби) , кожен громадянин має право звернутися безпосередньо до міського голови або написати заяву у Прокуратуру міста Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Может проще снимок всего Луцка с гуглмапы вам послать? Если каждую яму отдельно фотографировать, то у вас на винте места для хранения не хватит.
Відповісти
Останні новини
Лучан беруться навчити, як скаржитися на погані дороги
08 серпень, 2013, 14:50