«Велике будівництво» в культурі: які історичні пам’ятки Луцька відновить Мінкультури

«Велике будівництво» в культурі: які історичні пам’ятки Луцька відновить Мінкультури
109 об’єктів культурних пам’яток української історичної спадщини потрапили у державну програму «Велика реставрація», що є частиною президентської програми «Велике будівництво». Серед них і два луцьких.

Експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики оголосила список із 109 проектів реставрації пам’яток культурної спадщини, що увійшли до проекту «Велика реставрація», який є частиною президентської програми «Велике будівництво».
Про це інформує пресслужба Міністерства.

До списка увійшли і об’єкти історико-культурної спадщини Луцька: луцький Верхній замок та «Будинок Косачів», що розташований на вул. Драгоманова.

«До програми допущено 109 проектів. Їх перелік сформований із урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів, а також середньої оцінки проекту (першими у переліку зазначені проекти, які набрали найбільшу суму балів)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у першому відборі взяли участь 211 проектів. Частина з них не була розглянута, оскільки останні є об’єктами комунальної форми власності, що суперечить Порядку відбору проектів.

Протягом наступних трьох років їх відремонтують, відреставрують або ж законсервують залежно від висновку проектно-кошторисної документації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Велике будівництво» в культурі: які історичні пам’ятки Луцька відновить Мінкультури
18 травень, 2021, 22:13