На Філіппінах паром із 870 пасажирами потонув за півгодини. ФОТО

На Філіппінах паром із 870 пасажирами потонув за півгодини. ФОТО
Кількість жертв зіткнення порома «Thomas Aquinas» з вантажним судном, що сталося на Філіппінах, біля міста Себу досягла 28 осіб, 217 все ще вважаються зниклими безвісти.

Аварія трапилася у пʼятницю, 16 серпня, ‒ пише Gazeta.ua з посиланням на ИТАР-ТАСС.

«ВМС і берегова охорона за підтримки екіпажів кількох торгових суден продовжують пошуково-рятувальну операцію», ‒ заявив керівник охорони адмірал Луї Туасон.

16 серпня паром «Thomas Aquinas» зіткнувся з вантажним судном приблизно в кілометрі від берега в центральної частини Філіппінських островів. Після цього судно почало тонути і капітан віддав наказ пасажирам і екіпажу покинути борт.

За словами очевидців, кілька людей виявилися заблокованими в приміщеннях порома, що йшло під воду. Ті, що вижили говорять, що сотні пасажирів вистрибували за борт, в той час як пором йшов під воду.

Раніше керівник філіппінської берегової охорони адмірал Луї Туасон повідомив, що всього на судні в момент аварії знаходилося 870 осіб, при тому, що за документами на борту було всього 692 пасажира, в тому числі члени екіпажу.

Місткість поромів подібного типу становить близько 900 осіб, тобто, згідно з попередньою інформацією, судно не було перевантаженим.

За даними AFP, пором затонув протягом півгодини після зіткнення. Вантажне судно після аварії залишилося на плаву. Як уточнюється, жоден з 36 членів його екіпажу не постраждав.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Путин виноват!
Відповісти
Останні новини
На Філіппінах паром із 870 пасажирами потонув за півгодини. ФОТО
17 серпень, 2013, 11:36