YouTube блокуватиме весь спрямований проти вакцинації контент

YouTube блокуватиме весь спрямований проти вакцинації контент
YouTube буде блокувати весь контент, спрямований проти вакцинації, вийшовши за рамки політики щодо вакцинації лише проти COVID-19 і включивши контент, який стверджує, що вакцини викликають хронічні наслідки для здоров'я або містить дезінформацію про речовини у вакцинах.

Про це пише УНН.

"Сьогодні на YouTube ми розширюємо нашу політику з протидії дезінформації в медицині, додаючи нові рекомендації щодо вакцин, які вводяться, які схвалені і підтверджені як безпечні та ефективні місцевими органами охорони здоров'я і ВООЗ", - вказали у компанії.

У компанії відзначили, що постійно спостерігають, як помилкові твердження про вакцини проти коронавірусу переростають в дезінформацію про вакцини в цілому. Тож, тому і вирішили впровадити нову політику.

"Зокрема, контент, у якому помилково стверджується, що схвалені вакцини небезпечні і викликають хронічні наслідки для здоров'я, стверджується, що вакцини не знижують передачу або зараження захворюваннями або містить дезінформацію про речовини, що містяться у вакцинах, буде видалений", - розповіли у компанії.

Це, як зазначається може включати контент, у якому "помилково говориться, що схвалені вакцини викликають аутизм, рак або безпліддя або що речовини в вакцинах можуть відстежувати тих, хто їх отримує".

Ця нова політика, за повідомленням, поширюється не лише на конкретні планові щеплення, наприклад від кору або гепатиту B, але і на загальні положення про вакцини. Водночас вказано, що у питаннях побічних ефектів вакцини інформація "зіставляється з загальнодоступними ресурсами щодо вакцин, наданими органами охорони здоров'я та підтвердженими медичним консенсусом".

Ці зміни політики набудуть чинності сьогодні, але, вказують у компанії, як і в разі будь-яких значних оновлень, системам буде потрібен час, щоб "повністю активізувати їх дотримання".

З нових правил є і винятки. "З огляду на важливість громадських обговорень і дебатів для наукового процесу, ми продовжимо розміщувати на YouTube матеріали про політику щодо вакцин, нових випробувань вакцин і історичних успіхів або невдач з вакцинами", - вказали у компанії. Особисті відгуки про вакцини також будуть дозволені за умови, що відео не порушує інші принципи співтовариства або канал не демонструє шаблон, який пропагує сумніви щодо вакцинації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цензура заборонена?
Відповісти