У Ковелі батьки протестують проти «дистанційки»: що каже влада

У Ковелі батьки протестують проти «дистанційки»: що каже влада
Ігор Чайка висловив свою позицію стосовно батьків учнів навчальних закладів міста, які незадоволені дистанційним навчанням своїх дітей

Про це міський голова написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Після того, як школи нашої громади, як і всієї України, перейшли на дистанційне навчання у зв’язку зі встановленням «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, представники від батьків, зокрема Ковельського ліцею №1 та інших навчальних закладів міста, почали висловлювати протест проти такої форми навчання. А завтра, 30 вересня, збираються пікетувати міську раду з вимогою відмінити «дистанційку», - зауважив Ігор Чайка.

Мер Ковеля наголосив, що ні міська рада, ні її виконавчий комітет не приймали жодних рішень про дистанційне навчання. Також вони не скликали позачергового засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, щоб навіть обговорити таку можливість. Натомість, є рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 вересня (протокол №5), яким, відповідно до постанови Кабінету міністрів від 9 грудня 2020 року запроваджено, « на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно із цими документами і були запроваджені відповідні карантинні обмеження та дистанційне навчання для учнів середньої та старшої ланки у наших закладах освіти.

«Під цим рішенням стоїть підпис прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а не Ковельського міського голови Ігоря Чайки. І у ньому йдеться про єдині правила для всіх регіонів України. І Ковель тут - не виняток. Чи хтось з протестувальників має іншу думку і виносить наше місто і громаду за межі України? - відзначив урядовець.

Ігор Чайка наголосив, якщо ми хочемо діяти в правовому полі, тоді нам треба:
або змінити урядові рішення, які не влаштовують — і це точно не питання міської ради.

Або виконувати ті положення цих рішень, які дають змогу законно відмінити дистанційне навчання.

А це можливе за умови, що не менше, ніж 80 відсотків працівників шкіл - вакциновані. На сьогодні найближче до цього показника у Ковелі підійшли ліцеї № 10, 11, а також ліцей ім. Олени Пчілки (колишня гімназія). А школа №6 та ліцей №11 (за оновленою інформацією) вже досягли показника 80 відсотків. Для прикладу: в сусідньому Володимирі-Волинському таку умову виконали всі школи і всі вони сьогодні працюють.

Також мер повідомив, що сьогодні, 30 вересня, буде в Києві на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, де і має на меті порушити цю тему і перед вищим керівництвом
держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі батьки протестують проти «дистанційки»: що каже влада
30 вересень, 2021, 12:59