Юнака побили й залишили помирати на морозі

Юнака побили й залишили помирати на морозі
У парку в селищі Цумань Ківерцівського району знайшли тіло 20-річного юнака, який помер від переохолодження, однак зясувалося, що перед цим його ще й побили.

Тіло Тараса знайшли 15 лютого о 2:10 ночі, повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

За висновком судово-медичної експертизи, смерть наступила внаслідок переохолодження організму. Однак, як зясувалося, перед тим його побили двоє місцевих мешканців – 27-річний Василь та 20-річний Олександр.

«Тілесні ушкодження Тарасові завдали двоє цуманчан, – повідомив начальник Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області Олександр Басалик. – Потерпілий відпочивав у місцевому барі. Тут же був Олександр, котрий нібито побачив, що у хлопця є гроші. Не довго думаючи, він зателефонував своєму товаришу Василеві, аби той прийшов на «допомогу».

Василь одразу погодився посприяти. До речі, він – раніше судимий за статтею 296 (Хуліганство) КК України.

Коли він підійшов до бару, помітив, що Олександр уже з кимось б’ється. Тож підбіг і допоміг другові. Коли юнак знепритомнів, зловмисники забрали в потерпілого 4 гривні та дві пляшки пива і втекли.

«Після цього вони зателефонували ще одному товаришеві Ігорю і запросили скласти їм компанію, – розповідає начальник райвідділу. – Адже мали лише 4 гривні, тобто на пляшку горілки їм не вистачало. Спиртне вони таки купили, розпили його разом. Потім один із них побачив на своїх кросівках кров, пішов додому перезувся і запропонував товаришам перевірити, що з хлопцем, котрого нещодавно побили».

Коли прийшли на місце події, побачили, що юнак не дихає. Запанікували, прикидали його снігом і після цього викликали «Швидку допомогу». При цьому медикам сказали, що нібито знайшли його мертвим.

Нині обоє – Василь та Олександр – затримані. Проти них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.