У Луцьку закликають не спалювати листя і сміття

У Луцьку закликають не спалювати листя і сміття
У Луцьку з настанням осені з року в рік продовжують спалювати листя та сміття і таких фактів щороку не меншає.

Про це йшлося 17 вересня під час міської наради зі спалювання листя.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук заявив, що ситуація зі спаленням листя досить негативна. Не краща – і зі спалюванням сміття.

Він зазначив, що від початку вересня на службу звернень 15-80 уже надійшло 13 скарг. Є категорія громадян, яка дуже страждає від диму.

Радник луцького міського голови з питань екології Борис Сорока зазначив, що приблизно 17 % населення Луцька має проблеми з органами дихання. Ці хвороби загострюються від концентрації токсичних речовин, які є в димі.

Особливо багато порушень - у парках, скверах та приватному житловому секторі. Сорока наголосив, що штраф за спалювання листя чи сміття для громадян становить 340 гривень, а для посадових осіб – у кілька разів більше.

Він також попросив муніципальну дружину патрулювати місто на наявність спалювань до 22:00.

Святослав Кравчук закликав усіх громадян не спалювати листя і сміття, а утилізувати його. Він переконаний, що все залежить саме від громадян, а не від влади, бо ніхто не в змозі проконтролювати величезну кількість вогнищ, які загоряються як в самому Луцьку, так і в навколишніх селах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І Кравчук і вся його компанія прекрасно усвідомлюють, що завадити спалюванню листя у приватному секторі навіть у центрі Луцька - неможливо. Просто немає такого механізму. Минулого року кілька разів звертався і до мерії, і до міліції - реакції нуль.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку закликають не спалювати листя і сміття
17 вересень, 2013, 13:16