Нардеп Вітів: міліція Волині «тероризує» свободівців замість боротьби з контрабандистами

Нардеп Вітів: міліція Волині «тероризує» свободівців замість боротьби з контрабандистами
Міліція замість боротьби з контрабандистами займається бовванами Леніна та терором проти свободівців, - каже народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

"Нині замість того, аби захищати права громадян та розслідувати злочини, українські правоохоронці займаються бовванами Лєніна, терором проти активістів "Свободи" та народних обранців від націоналістичної сили. А в цей час в місті Володимир-Волинський на Волині "процвітає" підпільна торгівля алкогольними та тютюновими виробами", - цитує політика партійна прес-служба.

Виступаючи перед парламентарями, націоналіст заявив, що алкобізнес в Україні розвивається шаленими темпами, що спричинено багатьма факторами: повальною пропагандою та соціально-економічним і культурно-моральним становищем держави і її населення. Водночас, розвивається й підпільний бізнес, який приваблює злочинців своєю прибутковістю.

"Півроку у місті Володимир-Волинський підпільно здійснюється оптова торгівля дешевими спиртними напоями та цигарками невідомого виробництва. Уся продукція невідомого походження: на алкоголі та тютюнових виробах жодних поміток та акцизних марок. При цьому горілка продається за ціною 17–18 гривень за пляшку, а сигарети за 4,50. Розмах торгівлі вражає – незаконним товаром вантажать цілі мікроавтобуси, навіть фури. Спиртні напої мають непритаманне горілчаним заводам маркування. Продають підроблені копії сигарет усіх відомих тютюнових марок. Як виявилося, на кордоні з Польщею процвітає оптова мережа контрабанди, а самі "ділки" навіть не намагаються приховати свою діяльність", - повідав обранець народу.

"І все це робиться під носом і за відома місцевих правоохоронців та прокуратури. У місті працює ціла мережа підпільних точок продажу контрафакту. До цієї мережі входять, щонайменше, два магазини, один з яких розташований буквально під дверима прикордонного КПП, та гуртівня, яка навіть не намагається приховувати свої нелегальні оборудки", – наголосив Анатолій Вітів.

За словами націоналіста, "успішному" підприємництву сприяє розташування підпільної гуртівні – за якихось 10 кілометрів від кордону з Польщею. Ба більше, зловмисники "промишляють" за кількасот метрів від місцевого райвідділку міліції, що знаходиться за адресою: вул. Туполєва, 3. Проте, правоохоронці не реагують на правопорушення навіть після звернень депутатів та журналістів.

"Першим забив на сполох задля розв'язання цієї проблеми депутат Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сорока. Він звернувся з приводу тіньової торгівлі підакцизними товарами до міського голови Петра Саганюка, який лише обмежився зверненням до правоохоронців, від яких не надійшло адекватної реакції. Зважаючи на відсутність активних дій міліціянтів, депутат сам звернувся до місцевого управління МВС, проте там його наче й не чули", – повідомив націоналіст.

За словами Анатолія Вітіва, активізувалися очільники міста лише після сюжету на одному з телеканалів про діяльність підпільних точок продажу. Міський керманич скликав нараду з приводу того, що під носом у прокурора міста Юрія Луцика торгували контрафактом, а він цього впритул не помічав, і не тільки він. Проте далі справа не зрушилася.

Націоналіст наголосив, що ці незаконні схеми виробництва потрібно викрити і притягнути до відповідальности їхніх організаторів. Задля цього 30 серпня до правоохоронних органів звернувся депутат міської ради від ВО "Свобода" Сергій Коба, якому очільник міської міліції дати чіткої відповіді не зміг, посилаючись на те, що немає можливості на місці дослідити лабораторно зразки виробленого дешевого алкоголю та тютюну.

"У міліції повідомляють, що відкрито кримінальне провадження щодо незаконної торгівлі. Проте контрабандна мережа й досі працює. Виникає питання, хто "кришує" цей бізнес, хто "в долі". Зважаючи на реакцію правоохоронців та очільників міста – відповідь очевидна. Тому, прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Міністра внутрішніх справ", – наголосив Анатолій Вітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще не аргументуєш! А того "керманича"- на нари!
Відповісти
Апетит Пєті приходить під час їди. аЛЕ ЦЕЙ ГАСТРОНОМІЧНИЙ ПРОЦЕС У ВОЛОДИМИРІ тягнеться з 1988 року !
Відповісти
згадай петя свого друга вікторова.тебе,його і пірожика треба в одну камеру садити,довічно
Відповісти
А в чому заключається "тероризування свободівців"? Чи це черговий ПУК від свободи?
Відповісти
напевне хтось із свобдівців "вліз" у якесь гі-но,за що прийдеться відповідати.... от і здіймається галас-демократія у небезпеці, опозицію тероризують...)))) Погаці, ще вас люди "розкусять"... на наступних виборах це відчуєте!!!))
http://volga.lutsk.ua/view/1257/
Відповісти
Останні новини
Нардеп Вітів: міліція Волині «тероризує» свободівців замість боротьби з контрабандистами
22 вересень, 2013, 13:00