Луцьк європейський. ФОТО

Луцьк європейський. ФОТО
У Центрі туристичної інформації та послуг створили фотопідбірку, яка, за задумом авторів, доводить, що Луцьк - європейське місто.

"21 вересня у Луцьку відзначатимуть День збереження європейської спадщини. І для того, щоб вкотре переконатись, що Луцьк справді європейське місто, ми вирішили пошукати, що ж у Луцька є спільного з Європою", - повідомили у Центрі.

Перш за все, на думку творців підбірки, це історія нашого міста та архітектурні пам’ятки, які до сьогодні прикрашають Луцьк, дарують кожному охочому можливість зазирнути в історію.

Замок Любарта, який є візитною карткою Луцька, має свого «побратима» у Черську (Мазовецьке воєводство, Польща). "Є щось схоже у В’їзних вежах цих монументальних споруд", - кажуть в Центрі.



Монастир домініканів, який сьогодні є Волинською духовною семінарією Української Православної Церкви, чимось нагадує австрійську Церкву св. Карла у містечку Хоенемс, - кажуть автори підбірки.



Окрім того, вважають у Центрі, можна знайти й схожу за стилем, притаманним архітектурі XVII століття, синагогу. Традиційною ознакою часу будівництва є ряд ніш в арковому завершенні всієї споруди, які поєднують синагоги Луцька та Кракова.



І просто не можливо, пишуть автори, оминути яскраві вулички Старого Луцька, кольори яких чимось нагадують вулиці Праги.



"А тепер, перейдемо від історії до сучасності. Сьогодні кожне європейське місто намагається привернути до себе увагу, шукаючи для цього будь-які шляхи", - кажуть в Центрі.

Надзвичайно поширеним способом є розміщення постаментів відомих людей у "натуральний" зріст. Луцьк, на думку творців підбірки, сьогодні може похизуватись наявністю такої скульптури: кожен може випити чашку кави з поетом та художником Костем Шишком. В такий спосіб можна пошукати свою музу, присівши біля композитора Томаса Еттвуда у Бірмінгемі, Англія.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: У ЛУЦЬКУ - СКАНДАЛ ЧЕРЕЗ ПАМ'ЯТНИК ПОЕТОВІ

Все більшої популярності з кожним днем здобуває ярнбомбінг. Луцьк має що протиставити Лондону.



ДИВИТИСЯ ФОТО: ЯК "ОДЯГАЛИ" ДЕРЕВА В ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

"Ну і, звісно ж, самі лучани нічим не відрізняються від європейців. У нас однаковий тип мислення =) І в Брюсселі, і в Луцьку злива не залишає нікого байдужим", - вважають в Центрі турінформації.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ЯК "ПІДІРВАТИ" ІНТЕРНЕТ, ПРОПЛИВШИ ЗАТОПЛЕНИМ ПРОСПЕКТОМ ЛУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Остання підбірка фото весела =)
Відповісти
Луцьк, такий Луцьк)
Відповісти
Стара частина нашого міста зараз не надто європейська, особливо зелений паркан і будівля, яка будується декілька років і ще не скоро доведуть її до толку, таки б навести там порядок...
Відповісти
Ото комедія, ще місяць тому скульптура була нічим іншим, як збірним образом інтелегенту, а нині - це вже пам"ятник Шишку))) Яка ж все таки послідовна та передбачувана наша влада)))
Відповісти
цікава логіка представників Центру туристичної інформації - порівнявши світлини Луцька і міст ЄС зробили висновок про те, що Луцьк Європейський! У Нашому місті, у Нашому Луцьку повинна бути самобутня атмосфера, затишок, щось таке що вабить до себе європейців, стиль, і звісно родзинка.
Відповісти
Костем ШишкоМ!!!!
Відповісти
Дякуємо. Виправили
Відповісти
А ця рижа з в'язаним деревом у вас працює? А то я її так часто у вас бачу, що вона мені вже як сестра.
Відповісти
от таких банити потрібно, навічно!
Відповісти
Ну i за що?
Панянка висловила свою думку, неприемну для когось, i що? Запретiть?
А риженьку симпатична )
Відповісти
в чому полягає смисл одягання дерев? У тому, що після дощу, шкідливі речовини з ниток (барвники, смоли тощо) перейдуть на кору дерева? + кора дерева не отримує сонячне проміння у достатній кількості через свій одяг.

П.С.,
У Лондоні то залізний кіоск був одягнутий, а не живе дерево....
Відповісти
За що люблю наших людей, так це за вміння критикувати всіх і вся!!!
Відповісти