Генпрокуратуру попросять перевірити фірму, яку цікавить сланцевий газ на Волині

Генпрокуратуру попросять перевірити фірму, яку цікавить сланцевий газ на Волині
Генеральна прокуратура України повинна перевірити обставини отримання ліцензії на видобуток сланцевого газу італійською корпорацією «Eni SpA».

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з екологічної політики Ірина Сех під час сесії Львівської облради, – пише прес-служба ВО «Свобода».

Нардеп нагадала, що минулого року Львівська облрада погодила видачу 9 спецдозволів на видобуток природного і вугільного газу, нафти і нафтового конденсату ДП «Західукргеологія», що входить в структуру НАК «Надра України».

«Депутати прийняли такі рішення, піклуючись про долю держави і в інтересах громади. За допомогою яких корупційних схем ліцензію на ці ділянки отримала італійська компанія «Ені», яка нині має дозволи на видобуток нетрадиційних вуглеводнів?», - висловилася Ірина Сех.

Тож, нардеп наголосила, що звертатиметься з цього приводу в Генеральну прокуратуру.

Як відомо, у лютому 2013 року ДП «Західукргеологія» стала співзасновником ТзОВ «Західгазінвест» разом із НАК «Надра України» та спільним українсько-канадським підприємством «Коломийська нафтогазова компанія «Дельта», що належить британській компанії Cadogan Petroleum Plc. А ще за кілька місяців Антимонопольний комітет України дозволив «Eni SpA» придбати 50,01% ТОВ «Західгазінвест».

Представники останнього у четвер, 3 жовтня, презентували у Волинській ОДА свої можливості з видобутку сланцевого газу на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Генпрокуратуру попросять перевірити фірму, яку цікавить сланцевий газ на Волині
05 жовтень, 2013, 16:36