Головний архітектор Волині – гість чату на ВолиньPost

Головний архітектор Волині – гість чату на ВолиньPost
Начальник управління містобудування та архітектури Волинської облдержадміністрації Юрій Казмірук відповість на питання читачів інтернет-видання ВолиньPost.

Онлайн-конференція відбудеться у п’ятницю, 22 листопада. Початок о 14.30.

Нагадаємо, головним архітектором Волині Юрія Казмірука призначили 14 листопада. Донедавна він займав посаду головного архітектора Луцька.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ЧАТУ

Довідка

Юрій Йосипович Казмірук народився 1 липня 1955 року в селі Дубова Корчма Горохівського району. У 1978-му закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту.

У 1978-1980 роках працював у львівській філії інституту «УкрНДІпросільгосп». У творчому доробку за цей час – об’єкти житлового будівництва, соціально-культурного призначення у Львівській, Закарпатській та Волинській областях.

У 1980-1984-му був старшим архітектором комплексної архітектурно-реставраційної майстерні інституту «Укрпроектреставрація» у Львові. Протягом цих років розробляв проекти реставрації пам’яток містобудування та архітектури, в тому числі Успенського Святогорського монастиря у селі Зимне Володимир-Волинського району, Успенського собору, Миколаївської церкви, собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському.

З 1984 по 1989-й – головний архітектор Дрогобицького району Львівської області. У 1989-2002 роках працював головним архітектором Волинської області. У цей час розроблено Схему територіального планування області, генеральний план Шацького державного природного національного парку, генеральний план міст Устилуг, Володимир-Волинський, відкориговано генплан Луцька.

2002 року призначений заступником голови Волинської обласної державної адміністрації. Займався розбудовою та облаштуванням пунктів пропуску на державному кордоні України з Польщею «Ягодин», «Устилуг» та з Білоруссю – «Доманово», «Піща», «Пулемець». Брав участь у роботі ради «Єврорегіон-Буг».

2003-2005 роки – був заступником голови Державного комітету будівництва та архітектури України. Очолював архітектурно-містобудівну й науково-методичну раду з питань реставрації та регенерації історичної забудови Держбуду України.

У 2005 році призначений заступником міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України. Був членом колегії та членом науково-технічної ради Мінбуду. Працював над розробкою законодавчо-нормативної бази щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у проектуванні та будівництві. Працював директором КП «Житлоінвестпроект».

7 лютого 2011 року призначений головним архітектором міста Луцька, начальником управління містобудування та архітектури Луцької міської ради. 14 листопада 2013 року призначений начальником управління архітектури та містобудування Волинської облдержадміністрації.

Юрій Казмірук є заслуженим архітектором України, членом Національної спілки архітекторів України, членом-кореспондентом Української академії архітектури, дійсним членом Академії будівництва України, членом бюро УК ICOMOS.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Казмірук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудовий послужний список, а працювати міським архітектором не зміг. Не показав себе. В чому справа? Чи в міськраді таких не треба, а таких, як Вербич?
Відповісти
Заспокійтесь вже! Буде вже ваша людина працювати на цьому місці і зробить так, як ви хочете! Невгамовні, ну ніяк не йметься!
Відповісти
Останні новини
Головний архітектор Волині – гість чату на ВолиньPost
21 листопад, 2013, 16:35