Селище на Волині «живе» вночі. ВІДЕО

Селище на Волині «живе» вночі. ВІДЕО
Через проблеми з водопостачанням мешканцям селища Мар'янівка Горохівського району доводиться чимало хатніх справ робити вночі.

У кранах вода з’являється лише після півночі. А тому замість того, щоб спати, селянам доводиться чекати води біля кранів, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми вночі стіраємо, вночі купаємося. В мене дитина ходить в 11 клас. Я мушу його в 3 часа ночі будити, щоб він покупався, бо інакшого виходу нема», - розповіла жителька Мар’янівки Наталія Ткачук.

«Там внизу в селищі самому є, ми на підвищенні і до нас не доходить вода. В 12 годин появляється, піввосьмої вже її нема, і то так вже пів року… Стаєш вночі набираєш 5 чи 6 відер води. Вся хата заставлена відрами і так кожен день», - додає місцева мешканка Лариса Іщук.

Подібну картину можна побачити чи не у кожній оселі в Марянівці.



«Я на таблєтках, я лікуюся, я по ночах чатую води. Я теї ночі цілу ніч не спала, я купляю ліки від нервів», - каже Надія Зубанюк.

Місцеві жителі скаржаться, що такі проблеми з водою мають дуже давно.

«Скважина була внизу. В нас потім якась інфекція там була. Дуже багато людей попало в лікарню», - повідала Наталія Ткачук.

Сільська рада збудувала нову башту та придбали новий насос, однак, він працював лише два роки.

Начальник житлово-комунального господарства Володимир Сидорук розповів, що насос купували новий, проте його тодішньої вартості не пригадує, натомість добре орієнтується в тому скільки він вартує зараз.

«Я цікавився, вартість такого насоса зараз складає 22 тисячі 300 гривень, і то під замовлення з Італії», - зауважив чиновник.

З приводу проблеми люди зверталися до Горохівської райдержадміністрації та все марно.

«Голова сільської ради ховається від нас, не хоче спілкуватися з людьми», - зауважила Надія Зубанюк.

«Перестрівала, кажу, - Михайлович, в нас нема води. Він каже, - не видумуйте… Вони потім прийшли до нас. Включили більший напор, прикрутили... В нас цівочка тече», - каже Наталія Ткачук.

Володимир Сидорук переконує, що проблему вже вирішують.

«В даний момент на сесії селищної ради були виділено кошти на закупку нового насоса. Ми зв’язалися з заводом виготовлювачем, вони прислали документи. Документи в казначействі. Тільки перерахують кошти на завод виготовлювач - прийде насос… В даний момент було перераховано 12 тисяч», - повідомив він.

А поки гроші ще не дійшли, селяни, й надалі змушені чекати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.