«На майдані коло церкви революція іде». Смачного і теплого Луцька!

«На майдані коло церкви революція іде». Смачного і теплого Луцька!
Нам випала доля жити в епоху змін. Цікавий час: революційний, історичний. Колись внукам будемо розповідати.

Ми звикли до офіційно-величних описів історичних подій. І нас, окрім вузького кола істориків в окулярах, не цікавить, що їли, що пили, де милися чи справляли нужду учасники історичних подій. Це нудно і неестетично.

Інкаше сприймаєш усе, коли сам стаєш дійовою особою історії. Як зігрітись? Де сходити до туалету? Де змити бруд? І так далі.

Днями прочитав, що один відомий луцький ресторатор приніс чай на Театральну площу. Гарно! Також час від часу на площі роздають куліш, щось тепле до пиття, їжу.

…Раз уже формою народного спротиву у нас є всенародні мітинги в холодну пору з ночівлею найвідчайдушніших у наметах, пропоную дізнатися трішки більше про кафе і бари Луцька, що поблизу Театральної площі. А саме: де і за скільки можна випити теплого напою, з’їсти супу, сходити в туалет (інколи умовою останнього і є замовити чай/каву в найближчому кафе).

У нашому огляді «рухаємося» від ЦУМу, за годинниковою стрілкою, звертаємо увагу на заклади, що в радіусі 2-5 хвилин від Театральної площі.

В ЦУМі розміщено на верхньому поверсі фаст-фуд «Вареники ТУТ».
Кава, чай – 7 грн, борщ – 7 грн/100 гр. Переваги: патріотично, видно з вікон, що відбувається, є загальнодоступний туалет в торговому центрі. Багато місця. Недоліки: в часи масових заходів ЦУМ може не працювати (так було, наприклад, 1 грудня).


Ресторан «Сушия» (ЦУМ, 5 поверх)
Чай – 18 грн, кава – 14 грн, перші страви - 22-59 грн. Теж є доступ до загального туалету. Ті ж переваги, що у «Варениках ТУТ». Недоліки: ціни вище середнього, екзотична кухня. А ще революціонери повинні пам’ятати про історію отруєння Ющенка.


«Chicken Hut» (ЦУМ, 5 поверх).
Чай – 4,99 грн, кава – 6,50-6,9 грн, перші страви в асортименті відсутні. Розміщено поряд з попередніми закладами. Демократично, чисто, привітно, але хлопці поряд, що їдять українську кухню, будуть на вас дивитись косо, як на непатріотів. Заклад підходить для ліберальних революціонерів, одинаків і любителів американського їдла.


«Best Burger» (ЦУМ, 5 поверх).
Чай – 3,9 грн, кава –5,9-7,9 грн, перші страви – 6,9 грн. Кафе сховалося в кутку, тому можна абстрагуватись від подій і зручно для відпочинку, коли ви взяли з собою дітей.


Кав’ярня «Бізе» (ЦУМ, 5 поверх).
Кава – 12 грн, чай – 15 грн. Затишно, але ціни розраховані на протестувальників з середнім і вищим достатком. Місця мало, всі, що проходять до фаст-фудів, вас бачать.


Магазин «Пано»(поряд з ЦУМом, пр. Волі,3).
Поряд завжди стоять хлопці, які володіють інформацією із світових валютних ринків. Кава і чай в автоматі по 5 грн. Тепло.


Піцерія «Тарантелла» (пр.Волі, 9, там, де колись був клуб «Чері»).
Чай – від 7 до 15 грн, кава – 8 грн. Перші страви від 15 до 17 грн. Є комплексні обіди за 25 грн.
Недоліки: підвальне приміщення, незатишно і не дуже чисто. Переваги: може розміститись багато людей із різних соціальних груп і з різним достатком.


Піцерія «Фелічіта» (пр. Волі, 11).
Чай – 15 грн , кава – 12 грн, італійські супи – 21-41 грн . Туалет відразу при вході. Тепло, затишно, привітно. Ціни вище середнього.


Кав’ярня «Rose cafe» (пр. Волі, 11)
Заклад з однієї мережі з «Фелічітою», але більш камерального типу. Чай – 18 грн, кава – 14 грн. Гламурно. Але можна зустріти когось з лідерів чи вождів. А це надихає. В туалет пустять і без замовлення.


Кафе «Аліса» (пр. Волі, 6, колишнє кафе «Аура», під Будинком профспілок).
Кава – 8,25-22,65 грн, чай – 7,5-21 грн, перші страви – 7,62-17,84 грн. Є комплексні обіди від 16 грн. Простенько, підвальне приміщення, мало місця, в туалеті брудненько.


Піцерія «Дядя Pizza» (поряд із «собезом»).
Кава – 9 грн, чай – 12 грн, перші страви – 16-25 грн. Розраховано на молодіжну аудиторію, тому більшість учасників протестів тут будуть почуватись «в своїй тарілці».


Піцерія «Сан Ремо» (пр. Волі,4).
Чай і кава по 8 грн, перших страв немає, туалет доступний. Теж підвальне приміщення. Занадто просто – дуже економ-варіант.


Мазагин пива на розлив «Хмільна бочка» на вул. Парковій.
Кави, чаю і супів немає. Але є туалет і можна посидіти за столиком без замовлення.


Кафе «Мармелад» (вул.Паркова, 1)
Кава – 9 грн, чай – 16 грн. Солодощі, цукерки, але перебуваєш ніби в гастрономі. Туалет є.


«Кав’ярня» (Відома як «Під соснами», «Під каштанами», «Під кленами», «В соборі», Під собором», «Навпроти ЦУМу»).
Кава – 5-9 грн, чай – 4-7 грн, перших страв немає, туалет завжди доступний. Відкривається о 7:30 (!). Можна сісти за столик з термосом. Тут ідеальне місце для переговорів, за 30 хвилин тут можна зустріти пів-Луцька, поспілкуватися з творчою інтелігенцією, духовенством.


Кафе «Театральне» (вул.Лесі Українки, 67)
Кава – 7 грн, чай – 5 грн, перші страви – 5 грн. Туалет доступний для всіх. Столовка, якісна столовка. Але багато різної їжі.


«Медова хата» (вул.Богдана Хмельницького, 1)
Кава – 7 грн, чай – 6 грн. Є різні меди. Тихо, спокійно, не будуть робити зауваження, якщо ви принесете щось із собою. Туалет – мало не як на автостанції 90-х років.


Ресторан «Монастирська дорога» (вул.Лесі Українки, 67)
Чай, кава – 7, 12 грн, перші страви – 15-28 грн, комплексні обіди – 25 грн. Тихо, спокійно, ключ від туалету у барменші. Не завжди є мобільний зв’язок. Добре місце для схованки в центрі міста – мало хто знає, де це.


Ресторан «Бравий Швейк» (вул. Лесі Українки, 56).
Кава – 14 грн, чай – 20 грн, перші страви – 25-35 грн, є комплексні обіди – 40 грн. Дороговато, буржуазно, тихо, концептуально.


Кафе «Гріль» вул. Лесі Українки, 54).
Кава – 7-10 грн, чай – 12 грн, перші страви – 11-16 грн. Облюбували представники ВО «Свободи», журналісти.


Кафе «Льох у свата» (вул. Пушкіна, 2, під санстанцією, в будинку Петра І).
Кава – 8-10 грн, чай – 7 грн, перші страви – 5-14 грн. Тепло, є телевізор, де показують новини. Барменші знають весь Луцьк і всі новини місцевої політики, революційно налаштовані. Гарний і чистий туалет.


«У Миколи» (вул. Крилова, 1).
Кава – 8 грн, чай – 7 грн, перші страви – 10-13 грн, є комплексні обіди – 26 грн. Багато місця, але маленький незручний туалет, часто не буває мила.


«Золотий дукат» (вул. Крилова, 11а)
Кава – 8-52 грн, чай – 14-15 грн, перших страв немає. Надихає галицьким духом. Гарний заклад для творчих людей і відомих депутатів. Домашня атмосфера.


Кафе «Карамель» (вул. Словацького, 12)
Кава – 14-25 грн, чай – 18-25 грн, перші страви – 25 грн. Місце для зустрічі лідерів і представників бізнесу. Стильно і дорого, і дуже гостинно.


Кафе «Хмельницький» (вул. Богдана Хмельницького, 1б., у дворі, де обласний Центр зайнятості, де арка).
Кава – 6 грн, чай – 8 грн, перші страви – 9-15 грн. Добротно, все в дереві, але трохи темно. Смачні перші страви. Туалет потребує догляду.


Ресторан готелю «Україна» (вул. Словацького, 2)
Кава – 15 грн, чай – 20 грн, перші страви – 15-27 грн. Сюди полюбляють заходити керівники і очільники всіх рівнів, депутати. Швейцар на дверях може не впустити через недотримання дрес-коду. Тоді треба заходити через готель. Гарний орієнтир для зустрічей.


Дитяче кафе «Буратіно» (вул. Винниченка,4).
Кава – 9 грн, чай – 13 грн, перші страви – 13 – 19 грн, комплексні обіди – 40-50 грн. Належить одному із вождів майдану, певно тому чай для євромайданівців тут безплатний.


Кафе «Кофеїн» (колишня «Ірина», «Оскар», вул. Винниченка, 8).
Кава – 10-15 грн, чай – 10 грн на 2-х осіб. Творчий клуб. Регулярно відбуваються різні виставки. Гарне обслуговування за помірні ціни.


* * *

Отже, ми маємо достатньо багато закладів громадського харчування в радіусі основних подій «єврореволюції».

Хтось дорікне мені: там все за гроші і це реклама. Нагадаю: всі заклади наші, луцькі, і пожвавлення їхньої роботи – це позитив для розвитку міста і нашого з вами долучення до європейських цінностей.

Адже одним із елементів європейсько-політичної культури є обговорення, дискусія на політичні теми в місцевому кафе чи кнайпі.

«Є в революції початок, нема в революції кінця». Смачного Луцька!

Петро ВЕРЗУН

P.S.
Але щось окрім політичних лідерів і партійних вождів, в оглянутих мною закладах я протестувальників не зустрів… Дорого?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люблю и уважаю юмор, но кажется мне, что сегодня Ваш сарказм, чуток не в тему.
Відповісти
гумор завжди актуальний. це краще,аніж читати про клоуна гузя,який водить отару овечок і піариться на цьому шапіто. справжню революцію треба робити в києві, рубати голови там, а не по тилам з мегафоном бігати. ріспєкт Пєтя,пєші єсчо
Відповісти
кофеїн-дешева псевдогламурна забігайлівка,не рекомендую
Відповісти
Йдіть в дорогу псевдогламурну забігайлівку Роуз - кафе!Хто заважає?А матеріал хороший!Європа починається з культури і вміння спілкуватись.
Відповісти
ну і давремно, сама смачна кава в місті!!!!!!!!!!
Відповісти
Підтримую, також п"ю там каву - найкаща в місті, а з гламуру там тільки ліхтарі кумедні, а так - маленька кав"ярня "під європу", там таких багато )))))
Відповісти
власники цієї забігайлівки рекламують себе під різними ніками,аж димить
Відповісти
матеріал непоганий
Відповісти
Здуріти можна, це в нас так багато барів і кафе?
Відповісти
"Недоліки: ціни вище середнього, екзотична кухня"???

А екзотична кухня - це недолік??? Я в шоці з такої логіки, чесно!)
Відповісти
А якщо це фаршировані мурахи?
Відповісти
хахаха, як витончено (о ! нарешті і у наших вийшло !) прорекламували себе ! Дійсно - молодці. Тепер, дехто, навіть адреси буде знати (не кажучи взагалі про інформацію про існування таких закладів)
Відповісти
Такими статейками маргiналiзуеться протестуючий електорат.
Iдейнiсть зводиться до матерiального.
Відповісти
Хто з бiдних студентiв може собi дозволити чай за 5-10 гривень?
Відповісти
Менше би по каврнях совались, більше б може толку було з ревлюції. І причому тут взагалі Верезун... і до революції і до кавярень? Чи він вже журналіст -дослідник? Довірили б рубрику Грішиній чи Качан, вони б щось толкове і дотепне написали! Верезун, іди працюй!
Відповісти
Останні новини
Пожежа в «Майдані». ВІДЕО
05 грудень, 2013, 14:09
«На майдані коло церкви революція іде». Смачного і теплого Луцька!
05 грудень, 2013, 13:00