У Луцькій райлікарні відремонтували хірургічне відділення. ФОТО

У Луцькій райлікарні відремонтували хірургічне відділення. ФОТО
У Луцькій районній лікарні, що у селі Липини, завершено ремонт другої черги хірургічного відділення.

Ремонт здійснено під патронатом позафракційного народного депутата Сергія Мартиняка, обраного у мажоритарному окрузі № 20, до якого входять Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський і Турійський райони.

Урочисте відкриття відбулося 10 грудня за участі колективу лікарні, районної влади та самого народного депутата.

«Приємно, що ми маємо плідну співпрацю з народним депутатом, жителем Луцького району Сергієм Мартиняком. Ми постійно на зв’язку, він допомагає, цікавиться життям районує. Ведеться робота із районною радою, з депутатами райради. І всі гуртом вирішуємо питання соціально-економічного розвитку району», – висловився голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук.

За словами Сергія Мартиняка, ремонт другої черги хірургічного відділення Луцької райлікарні розпочали за кошт його благодійного фонду «Європейський вектор». Згодом нардепу вдалося пролобіювати з державного бюджету 250 тисяч гривень на ці роботи.

«Мої приїзди в Луцьку районну лікарню завжди пов’язані з чимось приємним. І сьогодні саме така подія – відкриття відремонтованої частини відділення. Тепер вже можна сміливо казати, що хірургічне відділення має європейський вигляд. Зрозуміло, що для хворих найголовніше – це фаховий персонал, ставлення медиків і, звісно, наявність якісних і доступних медикаментів, але й комфортні умови перебування теж дуже важливі. І от ми намагаємося разом з районною владою, з головним лікарем робити все для того, щоб перебування в лікарні було справді комфортним. Тим не менш, усім пацієнтам бажаю, щоб в лікарні їм не доводилося затримуватися надовго», – зауважив він.

«Це вже третє відремонтоване відділення в окрузі за час мого депутатства. Перше відділення відкрили у Локачинському районі, потім – у Турійському, зараз – в Луцькому. Надіюся, що до кінця року ми завершимо ремонт пологового відділення у Рожищенській районній лікарні», – додав Сергій Мартиняк.

Як розповів головний лікар Сергій Коновал, в Луцькій районній лікарні проводять 1500 операцій щороку. Він запевняє, що місцеве хірургічне відділення може надати висококваліфіковану медичну допомогу. А тепер це стало робити ще й значно комфортніше, чим дуже втішені працівники лікарні. До слова, ремонтні роботи виконувало підприємство «Луцьк-Євробуд-плюс», яке вже не вперше співпрацює з цим медзакладом.

«Є три складові успішної медицини: кадри, новітні технології та комфортні умови для лікування пацієнтів. На сьогодні, я думаю, ми досягли поєднання всіх цих складових. У нас тут достатньо гарні умови для лікування», – зазначив головний лікар Луцької районної центральної лікарні Сергій Коновал.

Під час свого візиту Сергій Мартиняк не лише оглянув відремонтоване приміщення, а й передав лікарні подарунок – хірургічні набори для відділення.

«Ми й раніше потрапляли в районну лікарню. Сьогодні тут все помітно змінилося. Дуже гарний ремонт зроблено. Теплі відділення. Головне – аби процес лікування був швидким і якомога легшим. На щастя, умови для цього створені», – поділилася враженнями молода жінка із села Гаразджа, яка нині перебуває в лікарні із прооперованим сином.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о котрій завтра?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку кличуть на пікет
10 грудень, 2013, 17:25
У Луцькій райлікарні відремонтували хірургічне відділення. ФОТО
10 грудень, 2013, 16:55