У Луцьку пікетуватимуть прокуратуру

У Луцьку пікетуватимуть прокуратуру
У Луцьку відбудеться акція під будівлею прокуратури.

Акцію запланували на 13 грудня, початок о 14:00, - пишуть організатори в Facebook.

Збір учасників призначили на 13:45 на Театральному майдані.

Громадські активісти Луцька зберуться під стінами прокуратури, аби закликати правоохоронців не виконувати злочинних наказів і не чинити репресій щодо однієї з координаторів луцького Євромайдану, голови ВМГО «Національний Альянс» Майї Москвич.

Громадську діячку підозрюють у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство, скоєне групою осіб), а саме пошкодження портретів Віктора Януковича. Покарання за цією статею передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

"Громадськість міста переконана, що підозри про скоєння злочину Майєю Москвич є безпідставними та абсурдними. До слова, портрет Януковича не належить до державних символів. Обвинувачення з боку влади можна лише розцінювати як політичні репресії щодо придушення активної діяльності тих людей, які виходять на вулиці, борються за свої права, не бояться висловити свою точку зору", - кажуть організатори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Портрет зека-президента - не символ держави, але рахується інвентарною одиницею майна адміністації. Він має грошову цінність. Тому як це так: прийти на робоче місце державної людини, забрати річ і поглумитися над нею? В такому разі, можна зайти в будь-який офіс свого опонента і забрати компютер, пальто, гаманець, чи дружину дома з ліжка. Пяний Вітів кричав зі сцени майдану: "завтра сам піду і зірву портрети", але не пішов, а підбурив напівграмотних Гузя, зовсім неграмотного сторожа Григоренка і інших. Вони виконали вказівки горлопана, а тепер будуть відповідати. Легко чужими руками жар загрібати. Розумні люди так не повели себе. Чому не пішов зривати портрети розумний і обережний політрук Пустовіт, депутат Пирожик, хитрий юрист Осіпов? Тому що вони знають, чим це пахне.
Відповісти
Панове прокурори, якщо ви надумали судити люд за перевернуті портрети шапкокрада, то краще потурбуйтеся за свої ферми, що скупили на прокуроську зарплату. Крім того варто поцікавитися за чиї грошики ці портрети "дєдушка" придбав. Під яку статтю витрат, чи статтю КК це підпадає.
Відповісти
Разом зупинимо фашизм та його слуг!
Відповісти
Гоніть,душіть цю орду та її гнилих підстилок, лакеїв, сраколизів з Волині! НЕХАЙ ПОВІТРЯ НЕ ПСУЮТЬ!
Відповісти
Гузь, Майя і ко...ОДУМАЙТЕСЯ!!! бо кваліфікацію злочину можуть і змінити!!!!
Відповісти
Ой до граєтеся ви!! СХАМЕНІТЬСЯ!!!! Банда!!
Відповісти
гвалтівникам 8 років, та ще й під амністію...
а тут портретик зіпсували!!!!
Відповісти
Сидіть собі по-тихеньку та мовчіть!! чи може дійсно мало їм!!???
Відповісти
прізища правоохоронців які шиють цю справу-в студію
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пікетуватимуть прокуратуру
13 грудень, 2013, 07:15