У луцькій мерії пояснили, чому комунальні підприємства – збиткові

У луцькій мерії пояснили, чому комунальні підприємства – збиткові
Ряд комунальних підприємств Луцька збиткові, оскільки виконують соціальну функцію – вважає начальник відділу фінансового контролю та аудиту Луцької міської ради Валентина Малютіна (на фото).

Про це Малютіна говорила в інтерв’ю газеті «Луцький замок».

«Якщо йдеться, наприклад, про збитки підприємства «Луцьктепло», …то основна причина збитковості – те, що чинні тарифи не відшкодовують витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для населення, надання послуг із централізованого опалення та гарячого водопостачання», - пояснила Малютіна.

З її слів, обсяг заборгованості з різниці в тарифах за послуги із теплопостачання за підсумками дев’яти місяців становить 43 мільйони 121 тисячу гривень. «Зрозуміло тут кожному – ми платимо за тепло за одними тарифами, а комунальне підприємство розраховується з газопостачальниками за газ за іншими. І різницю відшкодовує держава» - пояснила Валинтина Малютіна. І додала: «Хіба можна звинувачувати комунальне підприємство за збиткову діяльність?»

«Не може працювати із прибутками при нинішніх тарифах «Луцькводоканал» і «Луцьке підприємство електротранспорту» – вони виконують свою соціальну функцію. Лучани отримують за доступними тарифами воду, електротранспорт перевозить пільговиків», каже чиновниця.

«Яким чином отримуватиме прибутки, скажімо, новостворене комунальне підприємство «Ласка»? Воно виконує свої завдання: не можна ж у європейському місті безжалісно знищувати бездомних тварин, потрібно створювати для них притулок, контролювати чисельність собак на вулицях», - ввадає начальник відділу фінансового онтролю і аудиту мерії.

Малютіна зауважила: при цьому знаходяться «горе-економісти і критики» які заявляють, що збитковість вищеназваних підприємств – недопрацювання влади.

Раніше луцька газета «Комунальний патруль» оприлюднила фінансово-економічні показники діяльності комунальних підприємств за підсумками 9-місячної їх діяльності. Загальні видатки комунальних підприємств склали більш як 330 мільйонів гривень. Доходи – лише 273 мільйонів.

Найбільш збиткові підприємства (за інформацією Комунального патруля»):

- КП «Луцьктепло», керівник Олександр Киричук (сума збитків за 9 місяців 2013 року склала 45,8 млн. грн.);
- КП «Луцькводоканал», керівник Іван Корчук (11,5 млн. грн. збитків);
- КП «Луцьке підприємство електротранспорту», керівник Іван Грицанчук (1,1 млн. грн. збитків);
- КП «Зелене господарство м. Луцька», керівник Володимир Мирка (110 тис. грн. збитків);
- КП «Ласка», керівник Богдана Новарчук (270 тис. грн. збитків).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевне, шановна Валентина Аркадіївна не читала статуту комунальних підприємств, де пункт 2.1 чітко вказує, що основною метою діяльності підприємства є отримання прибутку
Відповісти
яка соціальна функція?
КП «Луцьктепло» - мережі зношені, обладнання старе, запуск тепла по календарю, а не за погодою...а встановлювати котли індивідуального опалення в квартири навмисне забороноли, бо люди почнуть платити за реально спожитий газ і не будуть залежати від КП «Луцьктепло».
КП «Луцькводоканал» - ситуація схожа з КП «Луцьктеплом", доводьте тарифи до обгрунтованих та встановлюйте лічильники.
КП «Луцьке підприємство електротранспорту» - знищено навмисно потужним лоббі маршрутчиків, яких давно пора ліквідувати, як пережиток минулого, у європі, в яку всі прогнуть, такого не має, зупинок по 150 м одна від одної не роблять - подивіться на пісєц що твориться! на кільці біля променя - ЗУПИНКА!!! на перехресті! це заборонено ПДР!
а на вінниченка внизу перед світлофором (це заборонено ДСТУ) і друга через 100 м біля директорії, і третя через 200 м біля укртелекому на перемоги - навіщо?! тільки затори створює.
на волі те саме - біля головного корпусу універа і через 100 м біля перлини. на перемоги при зїзді з моста і через 100 м за світлофором навпроти школи №5. така дурня по всьому місту.
як вас назвати, керманичі? збиток в головах.

Відповісти
Динаміка збитків комунальних підприємств, особливо за останні три роки, вражаюча...
Відповісти
На збиткових підприємствах змінюють керівників.
А тут ні. Значить винен мер!
Відповісти
Дивно,але директора вказаних підприємств не самі бідні люди в місті!
Відповісти
якраз і не дивно.
і навіть зрозуміло.
Відповісти
Пані Малютіна вважає себе не горем для міста? А в яких підприємствах та якої форми власності ви працювали? Видається,що лише в банках,а економіки підприємств ви не осягаєте.Це - інше.
Відповісти
Останні новини
У луцькій мерії пояснили, чому комунальні підприємства – збиткові
14 грудень, 2013, 15:39