На Волині вимагають відставки головного міліціонера України

На Волині вимагають відставки головного міліціонера України
Володимир-Волинська районна рада вимагає відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Відповідне рішення депутати ради ухвалили 17 грудня, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

У зв’язку з тим, що на позачерговій сесії 26 листопада звернення щодо зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС не було прийняте, фракція ВО «Свобода» просила поставити це питання першим у порядку денному сесії.

Голова районної ради Степан Слащук не взяв до уваги це прохання і звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні після кривавого побиття учасників Євромайдану пропонував розглянути останнім.

Та після того як більшість депутатів не затвердила порядок денний у бажаному для влади варіанті і сесія опинилася під загрозою зриву, голова районної ради оголосив перерву. Після погоджувальної наради керівників фракцій він змушений був пристати на пропозицію опозиційних депутатів, які нагадали голові райради про те, що мають право ініціювати питання про висловлення йому недовіри.

В ухваленому зверненні йдеться про те, що депутати Володимир-Волинської районної ради обурені діями Кабінету Міністрів України, який, проваливши євроінтеграційний курс, спровокував політичну кризу в Україні.

«Висловлюємо глибоке обурення такими діями, що перейшли усі допустимі межі. Вважаємо, що після цього вже не йдеться про питання європейського вибору України. Йдеться про реальну загрозу громадянським правам людей на мирні зібрання, свободу слова та висловлювань в Україні, більше того – про існування незалежної національної Української держави загалом», - зазначається у зверненні.

Депутати Володимир-Волинської районної ради вимагають правової оцінки діяльності уряду на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, а також відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка за розгін та побиття учасників мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Від Генеральної Прокуратури України районні обранці вимагають належно розслідувати обставини жорстокого побиття учасників Євромайдану в Києві 30 листопада 2013 року, а також порушення прав українських громадян на мирні зібрання під час акції протесту в Києві у перші дні грудня 2013 року; притягнути до відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази та їх виконували. Від співробітників УМВС у Волинській області, інших силових структур – не допустити неправомірних дій стосовно учасників мирних протестних акцій.

«На жаль, влада, що в Києві, що на місцях, не розуміє важливості усієї політичної ситуації, яка склалася в Україні. Нам сьогодні завдяки жорсткій позиції вдалося переламати місцеву владу і прийняти важливе для громади району рішення. Дії державних чиновників, які свідомо пішли на злочин проти свого народу, давши накази розігнати учасників мирного Євромайдану, мають бути засуджені. Але засуджені не лише через людський осуд, але й понести належне правове покарання. І сьогодні кожен свідомий українець, а тим більше державний службовець, має згадати про те, що він патріот своєї країни, що він має право мітингувати та вільно висловлювати свої думки. Режим Януковича не залякає палицями «беркутів» та кулаками «тітушок» український народ, бо супроти цих найманців повстала вся країна», - прокоментував прийняття звернення голова фракції ВО «Свобода» у Володимир-Волинській районній раді Павло Карпюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вимагати, а гнати в шию!
Відповісти
Коваль коня кує, а жаба лапу наставляє....
Відповісти
совєтскій суд самий гуманний суд в мірє
Відповісти
Нормальний міністр подав би у відставку зразу після побиття студентів.А так він злочинець і його потрібно судити.
Відповісти
Самому молодому студентові було 24 роки, а самому старому 76-ть...
Відповісти
шмаль?
Відповісти
4 области оселились на майдане и решили - они вся УКРАИНА. А остальные не в счет - мы не народ? сколько можно терьпеть это понаехавшее шобло, гнать их надо из КИЕВА сраной метлой !
Відповісти
циганка?нє воровка?нє путаночка?кієвляночка?щось патянуло масквой
Відповісти
Останні новини
На Волині вимагають відставки головного міліціонера України
18 грудень, 2013, 10:46