Опитування: дві третини киян - за Євромайдан

Опитування: дві третини киян - за Євромайдан
За результатами опитування киян, 64% мешканців столиці підтримують Євромайдан, не підтримують - чверть респондентів.

Дослідження в грудні проводила компанія Research & Branding Group, - пише Кореспондент.

Примітно, що найбільшими прихильниками акцій протесту в центрі столиці є кияни у віці 40-49 років (71% підтримують, 23% - ні) і молодь до 30 років (69% підтримують, 21% - ні).

У свою чергу найбільш критично стосовно Євромайдану налаштовані немолоді кияни старші за 55 років (54% підтримують, а 36% - ні).

Варто зазначити, що 59% киян висловили готовність миритися з низкою незручностей в житті столиці, що виникли у зв'язку з Євромайданом, тоді як 34% до цього не готові.

З незручностями, пов'язаними з Євромайданом, більшою мірою готові миритися жінки (62%), ніж чоловіки (56%). Залежно від віку в рівній мірі молодь і люди середнього віку (до 50 років) готові миритися з певними незручностями (62-63% готові, 29-32% не готові). Люди старшого віку (старші за 55 років) у меншій мірі схильні миритися з такими незручностями (47% готові, 43% не готові).

Водночас більшість киян - 69% - негативно поставилися до знесення пам'ятника Володимиру Леніну в центрі столиці.

Згідно з результатами дослідження, позитивно знесення пам'ятника Леніну оцінили лише 13% жителів Києва, а 15% залишилися до цього байдужі.

Негативно до знесення пам'ятника поставилося більшість представників всіх вікових груп - від 66% серед молоді до 78% серед киян, старших за 55 років.

Відомо, що негативне ставлення до даної події переважає у більшості (від більш половини до більше трьох чвертей) київських прихильників усіх основних політичних сил, а також у прихильників Євромайдану.

67% киян розцінюють знесення пам'ятника Леніну як акт вандалізму, протилежної точки зору дотримується менш ніж третина жителів міста - 29%.

Варто зазначити, що 57% жителів столиці згодні з тим, що дії зносити пам'ятники повторюють аналогічну практику більшовиків, лідером яких був Ленін. З цим твердженням не згодні третина жителів Києва -35%.

Дослідження громадської думки жителів столиці України щодо їхнього ставлення до Євромайдану провели в період 10-14 грудня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в Києві, а обсяг вибіркової сукупності склав 800 осіб.

Як повідомлялося 18 грудня, незважаючи на наближення свята і на те, що за три тижні Євромайдан так і не домігся виконання своїх вимог, учасники протестів не збираються розходитися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стійте люди, стійте, Київ з вами, кияни підтримують вас! Перемога буда наша!
Відповісти
Забирай своє бидло додому!
Відповісти
«Колись бувало сильний чуженин, Слов'ян-рабів виводив на майдани» (Леся Українкa)
Відповісти
Останні новини
Опитування: дві третини киян - за Євромайдан
20 грудень, 2013, 10:18