На Волині ігнорують рішення сесії про молочні продукти дітям, – депутат

На Волині ігнорують рішення сесії про молочні продукти дітям, – депутат
У дитячі садочки, школи, лікарні Волині продовжують постачати молочні продукти з високим вмістом пальмової олії, що може призвести до захворювань у споживачів, – каже депутат Волиньради Андрій Турак.

Про це він заявив під час 23-ої сесії облради у п’ятницю, 20 грудня.

Обранець громади просить включити в умови проведення тендеру на постачання молочних продуктів у бюджетні установи пункт про щомісячні аналізи цієї продукції у державних службах на відповідність ДСтУ.

Наразі аналізи молочних продуктів мають робити виробники, тож, довідку відповідності можна просто купити, – переконаний Андрій Турак, який, до слова, очолює підприємство, що виробляє продукцію під ТМ «УгринівМолоко».

Нагадаємо, молочні продукти цієї марки відповідають національним стандартам якості.

За словами Андрія Турака, ДП «Волиньстандартметрологія» нещодавно відібрала в бюджетних установах зразки 34 молочних продуктів, у 19 з яких результати аналізів щодо вмісту пальмової олії не відповідають документації.

«Це жахливі речі, з дитячих садочків того, чим дітей харчують. В перспективі постійне вживання таких продуктів робить дітей інвалідами, бо рослинні жири не виводяться, а це – серцево-судинні захворювання, хвороби нирок, печінки», – додав депутат.

З його слів, не виконується рішення сесії про те, що під час постачання молочних продуктів в бюджетні установи треба надавати перевагу продуктам, які виготовлені згідно з ДСтУ і які заготовлені в спеціальних сировинних зонах.

«Для дітей ми можемо це забезпечити? Обов’язково треба щось зробити, визначити людей, які б забезпечили виконання рішення сесії і включили в умови проведення тендеру пункт, що постачальник продукції має оплачувати щомісячні аналізи проб його продукції на відповідність ДСтУ», – запропонував Андрій Турак.

«Давайте підтримаємо, відповідна робота вже розпочалася і вона йде. Нам треба дійсно врегулювати це питання в процедурі тендерів», – прокоментував голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Тож, обранці громади запит колеги підтримали більшістю голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: молоко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині ігнорують рішення сесії про молочні продукти дітям, – депутат
20 грудень, 2013, 19:00