Фотовиставка Анни Лучії Лобос

Фотовиставка Анни Лучії Лобос
Мене звати Анна Лучія Лобос. У лютому мені буде 24 роки.

Я народилася в Аргентині, утім майже все дитинство провела у Канаді. Жила в Україні, а саме в Луцьку, протягом останнього року, де проходила стажування за програмою молодіжної волонтерської організації YMCA. Зараз я в Іспанії і не впевнена, де буде мій дім у найближчому майбутньому. Проте планую здійснити паломництво до Індії, де я завжди мріяла побувати.

Я почала фотографувати, коли мені було 17 років. Мій перший фотоапарат – дешева «мильничка», яку мені хтось подарував. Я не думала про те, що я знімаю, всі знімки робила імпульсивно, фотографувала те, що викликало в мене якісь емоції.

Перша світлина, яку я зробила, – тінь на стіні мого двоюрідного брата, який курив і пив чай мате. На знімку – лише його профіль і спеціальна кружка з трубочкою для мате.

Я не впевнена у тому, чому саме мені подобається фотографувати. Наразі це для мене настільки природно, як, наприклад, дихати чи ходити, це просто частина життя. Без фотографування ніби чогось не вистачає.

Однак з плином часу і відповідно життя я зрозуміла, наскільки цінним може бути заняття фотографією. Знімки мають здатність переносити тебе у той момент, коли вони були зроблені.

Більшість світлин у цій фотовиставці зроблені в Україні. В Україні я відчувала себе дуже натхненною для того, щоб фотографувати. Це було місцем, де я була дуже «живою» і зарядженою енергією. Водночас тут я була вражена цілим всесвітом парадоксів і абсурду, яким він може бути.

Але й відчула найтепліші почуття. Спочатку може здатися, що Україна – зухвала, різка, холодна і нелюб’язна, але потім розумієш, що це країна, де люди можуть бути надзвичайно добрими і безкорисливими.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нафіга стілька схожих фоток!?
люди без долоні і ступні це неймовірно.. піпець ;)
але стиль є, трохи вивчити основ і можливо щось вийде)
Відповісти
Неоднозначні враження... мені це більше схоже на Авангард))
Відповісти
Цікаве у вас світосприйняття. Відчувається вплив класиків фото :-) Думаю наш місцевий глядач поки не готовий сприйняти таке фото. Висловлю тільки свою думку. Є деякі цікаві світлини, портрети дуже сподобались. Справжні живі люди і головне вдало вловлені емоції. Де що, можна б було поки не виставлять, але однозначно продовжувати варто. Успіхів і з Новим роком :-).
Відповісти
"наш місцевий глядач поки не готовий сприйняти таке фото" бо ж фото переможці міжнародних конкурсів? чи ні? чи може в дівчини відповідна освіта в престижному університеті? чи може її роботи визнали митці рівня Саллі Манн? Бо те, що фотки з Аргентини - це не значить рівно нічого. Мій сусід Вован наробив в Турції фото, які теж не всі зрозуміють, але не факт, що це позитив.
Відповісти
Да нет Танечка, конечно дело не в Аргентине и уж тем более не "переможиці фотоконкурсу", технически автор пока не тянет на этого самого победителя. Речь шла о мировосприятии автора, сильно отличном от местного фотобомонда. Нет заезженных рассветов и закатов, счастливых молодоженов на фоне лазурного неба, гламурных девиц с претензиями на кинодив. Просто человек показал, так как видит и не более того. По поводу соседа Вована, не вопрос, пущай покажет шо он там "наклацал" в Турции. А в друг поймем.
І перепрошую, що на "москальській" мові.
Відповісти
це провал
Відповісти
Не варте уваги на сайті, оскільки не відображає ані смаку, ані свіжості бачення життя. Нехай не гнівається на мене автор, але це банальний набір мимовільних фото!
Відповісти
Цікаво. По-справжньому. Як фотолітопис. І без дешевих викрутасів.
Автору – наснаги.
Відповісти
Приємно, що люди з діаспори вшанували цей місцевий сайт і провінційних людей своїми доробками. Анно, якщо ще попрацюєте над технікою зйомки і будете користуватись можливостями, які дають ваші подорожі, в Європі, та й у світі ваші знімки будуть цінуватись, але, як ви бачите по коментарях, не в Україні.
Відповісти
Одноманітне сіре життя. Не цікаво.
Відповісти
Дуже цікаві роботи.Сіро, буденно, одноманітно і суперово!!!!!!!!!!! Реалії завжди сприймаються важко, але це те, що нас оточує. Завжди сірість хочеться залишити за кадром, а тут в кадрі і дуже вдало.Молодчинка!!!!!!!!!!!
Відповісти
Без обиды экспозиции ноль, все фото обрезанные...
Відповісти
Прохання до адмінів та розробників сайту, зробіть хоть якесь слайдшоу (лайтбокс, хоча б), а то йото зливаються одне з одним, і дивитись взагалі не цікаво.
Відповісти
Цей сайт тілько і девляться луцкіе. Іншем насрати шо тут за веставке роблять а ве про якейся просмоторщік картінок говоріте. Проснітеся! Гіншех сайтув про демотіваторе, на подобії гєтого, тьма-тьмущая! Буде з чем вибірате, як свеня в болоте копошетеся...
Відповісти
славік, шо за макаронізми? ти шо головою зі сходів падав?
Відповісти
Очень не однозначно, фотографии вызывают смешанные чувства - это хорошо. Фотография должен вызывать чувства. В общем контексте ЧБ красиво и ощущается атмосфера и настроение. Но есть фото которые тут не пляшут. Но я бездарь и не шарю :) Удачи. ТАк держать!
Відповісти
Це що за "хоум - мейд"??? Це навіть не формат для фотовиставки як на мене. Взагалі нецікаві фотки.
Відповісти
це як періг з гущонкою, де ні тіста ні згущонки нема...
Відповісти
приємні фото,особливо в цей час коли Україні загрожує війна,на яких хлопці в формі спілкуються з природою ,а не тримають зброю врукахю .
Відповісти
вибачте за помилку:не тримають зброю в руках.Спаси Боже Україну і всі народи від війни.
Відповісти
Анна ти друкуєш фото сама?Якісні фото,я як вчилась в школі ходила на фотогурток.У нас була хороша вчителька Надія Михайлівна. Вона нас вчила грамотно фотографувати,друкувати фотографії.Це ж потрібно було зловити гарний момент,виставити точно метри ,діафрагму,в темноті вставити в бачок плівку добре проявити,висушити,зробити проявник, фіксаж,знову втемноті з червоним світлом роздрукувати фото,поглянцувати. Аня,твої чорнобілі фото вернули мене в 86-88 рік.То тепер клацнув ,скинув на комп,і дивишся коли хочеш.Дякую,бажаю успіхів утворчості!
Відповісти
Повний безлад, здається, що на "старому" ринку, та ні на зупинці стою.
Відповісти
Гарні фото...
Для мене сумні... ніби звикаєш до того безладу на вулицях і не помічаєш його... а на фото так все чітко видно...
приберу завтра на своїй вулиці сміття!:)
Відповісти
я в шоці,тт тільки 2 фотографії гарні,остальні дитина на телефон таке враження,що зобила
Відповісти
Фотографувати - це хороша справа. Але фото без композиції/задуму - нафіга людям забирати час?
Відповісти
Вражаючі фото, від деяких просто неможливо відірвати погляд. Але як видно з коментарів, контенгент на цьому сайті ще просто не дозрів до подібних фото. Продовжуйте свою справу!
Відповісти