Ковельчанам пропонують сховати супутникові антени

Ковельчанам пропонують сховати супутникові антени
Технічні пристрої, серед яких ‒ телекомунікаційні мережі, супутникові антени, кондиціонери тощо, пропонують забрати з фасадів будівель у Ковелі.

Про це йдеться в Положенні про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в Ковелі, затвердженому виконкомом, ‒ пише Про Ковель.

Так, демонтажу підлягають пристрої, розміщені на головних фасадах будівель та споруд, бокових фасадах стін, видимих зі сторони вулиць та площ, які розташовані в межах вулиць, а також на покрівлях.

Зараз комунальники відстежують так званих порушників. Наразі їх лише інформують про існуюче Положення і просять технічні елементи або прибрати, або перенести в інші місця, не заборонені документом.

В гіршому випадку комунальні служби муситимуть техзасоби демонтувати, а тих, хто експлуатував їх, притягнуть до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Таке ноу-хау міських чиновників торкнеться чи не кожного другого мешканця Ковеля, адже досі технічні пристрої встановлювалися на будинки хаотично і ніхто жодних документів не вимагав, ‒ йдеться в публікації.

Тепер же замовнику доведеться писати заяву спеціально встановленого зразка власнику будинку (булансоотримувачу), щоправда, хто цей власник, якщо в будинку квартири приватизовані, не зрозуміло, потім чекати на її розгляд, отримавши технічні умови, замовляти робочий проект, який погоджувати з відповідними службами. І якщо в паперах все буде гаразд, то наступна зупинка – укладення договору з власником будинку.

Маючи на руках цей договір, людина домовляється з організацією, що має ліцензію на цей вид робіт, і приступає до монтажу пристрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це Ноу-Хау пробувалося в Києві - справа в тому що дійсно зовнішні стіни у багатоповерхівках перебувають на утримуванні Жеків , ОСББ чи коперативів ,а не у власників квартир. Тому то й прийдеться платити оренду. Тільки прохання до місквиконкому зменшити дозвільно- бумажну волокиту - бо вона дрожча аніж орендна плата
Відповісти
Відповідно до ч. 2 ст. 382 Цивільною кодексу України, власникам квартир у багатоквартирному житловому будинку «належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування. опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання, яке обслуговує більше однієї квартири. а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку».

В місті майже усі помешкання приватизовані, а отже власниками несучих конструкцій (стін) на яких розміщені пристрої є власники (співвласники) багатоповерхівок та інших житлових будинків.

Люди, якщо до вас прийдуть жеківці нищити ваше майно, телефонуйте у мідіцію й прокуратуру. Гоніть в шию і жеківців і дурнувату ковельську владу.
Відповісти
А поясніть мені наступне - чому тоді вимагають від жеків ремонтувати і утримувати в чистоті фасади багатоповерхівок ...
Відповісти
Хто вимагає?
Відповісти
тіж самі жителі будинків і влада відповідно
Відповісти
Останні новини
Ковельчанам пропонують сховати супутникові антени
13 січень, 2014, 15:39