За рівнем зарплати Волинь - сьома з кінця

За рівнем зарплати Волинь - сьома з кінця
За рівнем середньомісячної зарплати за 2013 рік Волинь випереджає Житомирську, Закарпатську, Чернігівську, Чернівецьку, Херсонську та Тернопільську області.

Про це повідомляє портал TOPLutsk з посиланням на Головне управлінні статистики у Волинській області.

Середньомісячна заробітна плата волинян за 2013 рік збільшилась в порівнянні з 2012 роком на 10,3% і становила 2580 гривень (в Україні – відповідно на 7,9% і 3265 гривень).

Традиційно вища зарплата у працівників сфери фінансової та страхової діяльності (5060 гривень), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (3315 гривень), сфери інформації та телекомунікацій (3042 гривень).

Значно менше заробляли у сфері тимчасового розміщення і організації харчування, рибному господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності, сфері операцій з нерухомим майном, сільському господарстві (14061816 гривень).

Таким чином співвідношення найвищої заробітної плати з найнижчою по різних сферах діяльності складає 3,6 разу.

В цілому у промисловості середня зарплата за рік становила 2976 гривень, транспортних організаціях – 2941 гривень, у будівництві – 2593, освіті – 2463, охороні здоров’я – 2116 гривень.


За 2013 рік заборгованість з виплати заробленого перед працівниками підприємств, установ та організацій скоротилась на чверть і на початок 2014 року становила 3,9 мільйонів, - повідомляють у Головному управлінні статистики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не в 3,6 рази, а в 36 (чому завжди беруть середні зарплати, а не максимальні та мінімальні ). Правильніше було б приводити такі цифри - максимальну зарплату отримують стільки то процентів , трохи меншу стільки то , і т.д., і мінімальну стільки то. То була б більш зрозуміла картина.
Відповісти