Луцьк більше торгує з Митним союзом, ніж з ЄС

Луцьк більше торгує з Митним союзом, ніж з ЄС
Половина обсягу зовнішньої торгівлі Луцька припадає на країни Митного союзу.

Про це розповів заступник луцького міського голови Тарас Яковлев під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації у вівторок, 4 лютого.

Під час своєї доповіді Яковлев зазначив, що 50% зовнішніх економічних зв’язків підприємств Луцька встановлені з Росією, Білоруссю та Казахстаном – країнами Митного союзу. Натомість аналогічний показник щодо країн Євросоюзу – 48%. А 2% припадає на інші країни світу.

«Окрім Росії, Білорусі, Казахстану експортували в Німеччину, Польщу, Австрію, Словаччину. Імпортували (крім країн Митного союзу, - ред.)з Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Нідерландів та Словаччини», - доповів посадовець.

Заступник луцького міського голови також розповів про іноземні інвестиції у обласний центр. За словами Яковлева, це 215 мільйонів гривень з 26 країн.

«Найбільші інвестори – це Віргінські острови, Швеція, Кіпр, Німеччина, Велика Британія. Найбільші види діяльності в які вкладають: розвиток торгівля, ремонт транспортних засобів та інші. Всього інвестували в 144 підприємства», - зазначив Яковлєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк більше торгує з Митним союзом, ніж з ЄС
04 лютий, 2014, 15:48