Башкаленко пообіцяв депутатам гроші, а журналістам поїздки в Європу

Башкаленко пообіцяв депутатам гроші, а журналістам поїздки в Європу
Голова Волинської ОДА Олександр Башкаленко запропонував депутатам Волиньради збільшити до 50 тисяч їх депутатський фонд.

Для журналістів новий губернатор теж «придумав ноу-хау»: поїздки в країни ЄС для обміну досвідом з європейськими колегами. Якщо захочуть.

Про це йшлося під час наради та брифінгу голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка у понеділок, 10 лютого.

Олександр Башкаленко сподівається невдовзі вирішити питання обласного бюджету на 2014-ий рік. З його слів, щодо проведення «бюджетної» сесії він уже веде переговори з керівниками фракцій в облраді.

«Якщо по великому рахунку взяти, ми маємо більшість сьогодні і можемо приймати бюджет. Але моя позиція однозначна: я не хочу в такий спосіб приймати бюджет», – зазначив він.

До того ж, Башкаленко запропонував деякі зміни до бюджету: «В ці дні я придивлявся в той бюджет, ми вже запропонували опозиційним фракціям, що ми знайшли з Ігорем Никитюком (директор департаменту фінансів Волинської ОДА, – ред.) додатково ще 10 мільйонів. Ми пропонуємо їх на розгляд усіх абсолютно депутатів».

Зокрема, новий губернатор пропонує збільшити за рахунок цих грошей депутатські фонди обранців громади, який у 2013-ому році становив 10 тисяч гривень.

«10 тисяч – це взагалі мала сума для того, щоб депутат міг працювати. Треба набагато більше. Ми знайшли можливість збільшити депутатський фонд кожному депутату на 2014-ий рік до 50 тисяч. Це така моя пропозиція і ми знайшли ті гроші. І ми вже пропонуємо так. Депутат має бути на території, повинен працювати, показувати своїм виборцям, що він зробив за цей період», – висловив свою позицію Олександр Башкаленко.

Тож, він запропонував керівникам фракцій в облраді сідати за стіл переговорів: «Ми відкриті, долоні в нас відкриті, протягнуті, ми готові сідати за стіл переговорів і говорити».

«Хороша нарада? Тут депутат Богдан Іванович навіть перестав говорити (Богдан Колісник – начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, – ред.)», – підсумував сказане новий очільник Волинської ОДА.

Окрім того, Олександр Башкаленко розповів, що придумав ноу-хау для журналістів.

«Я пропоную поїхати до країн Євросоюзу усім журналістам. Поїхати, обмінятися досвідом, побачити як ЗМІ працює там з владою, взяти досвід від них, від європейських журналістів, приїхати сюди і працювати в тому напрямку. Якщо це приймається, дякую», – додав він.

Мовляв, дорученнями щодо розробки відповідних розпоряджень вже займаються в управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому не чути радісних вигуків ? Відверто пропонується хабар, а всі мовчать... Чи соромно що журналістів і депутатів купують з одного гаманця ? Може таки хоч хтось від "четвертої" влади обуриться таким відвертим підкупом, бо від представницької ми те обурення наврят чи почуємо.
Відповісти
"Демократи" втерли соплі і дружно до корита.
Відповісти
Гарна ініціатива!
Відповісти
Я не хочу щоб за мій рахунок збільшували грошовий фонд депутатів, кошти з якого невідомо куди потім попадуть, і не хочу, щоб за мої гроші журналісти їздили за кордон. Нехай кервники ЗМІ за свій рахунок відправляють журналістів, а не за рахунок коштів платників ПДВ.
Відповісти
Башкаленку самому треба поїхати за кордон і довго перенавчатись, як Петру Першому. Цікаво, за які шиші журналіст поїде за кордон з зарплатою 2,5 тисячі гривень? Можливо, за рахунок бізнесмена Башкаленка? Але, судячи з його декларації, він теж веде напівголодний спосіб життя.
Відповісти
Да, довго волинські акули пера бойкотували представників злочинної влади. На жаль, у нас влада і далі залишається головним ньюзмейкером. І поки так триватиме - толку не буде, не дивлячись на те, куди посилатиме Башкалєнка журналістів - в європу чи в жопу(
Відповісти
спочатку пробує купити. далі буде...
Відповісти
Ну що ви тут пишете, ініціатива нормальна, депутат повинен допомагати своїм виборцям, ви спитайте, скільки людей звертаються до депутатів, у тому числі й обласних. Молодець Бащкаленко!
Відповісти
Так працює криміналітет. Спочатку гроші, а потім раком. ПР діє за цими правилами. Лохи на це ведуться
Відповісти
Останні новини
Башкаленко пообіцяв депутатам гроші, а журналістам поїздки в Європу
10 лютий, 2014, 11:52