Google запустить звукові паролі

Google запустить звукові паролі
Компанія Google купила ізраїльський стартап SlickLogin, що розробляє систему авторизації для інтернет-сайтів на базі високочастотного звуку, що розпізнається за допомогою смартфонів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті SlickLogin, - пише ZN,UA.

Система, створена у SlickLogin, передбачає, що для ідентифікації користувачів інтернет-сервіси будуть генерувати унікальний високочастотний звук, що транслюється через динамік комп'ютера, який не розпізнається людиною, але може бути зафіксований мікрофоном будь-якого мобільного пристрою.

Спеціальний додаток на планшеті або смартфоні, зареєстрованому під час створення облікового запису на конкретному сайті, обробляє цей звук і посилає сигнал назад на сайт, підтверджуючи особу. За словами розробників, подібний спосіб може використовуватися як додатковий при двофакторній авторизації, так і як основний.

Метод дозволяє уникнути клавіатурного введення логіна і пароля при вході, наприклад, на поштові сервіси або в акаунти соціальних мереж. Для того щоб перевірити свою пошту або зайти в аккаунт соціальної мережі, потрібно буде запустити додаток SlickLogin і прикласти смартфон до комп'ютера.

Вперше про новий продукт SlickLogin стало відомо у вересні 2013 року, коли він пройшов успішне закрите тестування на форумі Disrupt SF 2013.

На сьогоднішній день це мобільний додаток є єдиним, який може впоратися з дворівневою аутентифікацією. Раніше представники компанії заявляли, що створений ними програмний продукт пройшов перевірку на ступінь захищеності даних у комп'ютерному спецпідрозділі Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Суму угоди не розкривають. Також у Google поки не прокоментували, як будуть використовувати технологію, створену розробниками SlickLogin.

У даний момент сервіси компанії вже використовують двофакторну аутентифікацію, засновану на введенні додаткового коду, який надсилається користувачу у вигляді SMS-повідомлення або генерується мобільним додатком.

Як відомо, компанія Google також входить в організацію FIDO Alliance, що розробляє нові методи ідентифікації інтернет-користувачів, які повинні замінити систему паролів на відкриті ключі шифрування.

Передбачається, що ідентифікація буде здійснюватися за допомогою окремої програми, встановленої на комп'ютер, яка буде отримувати окремий ключ для кожного інтернет-сервісу при реєстрації у ньому. Окрім Google, до організації також долучилися Microsoft, Lenovo, MasterCard, PayPal та інші компанії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.