Новим власникам «Західінкомбанк» дістався задарма

Новим власникам «Західінкомбанк» дістався задарма
Нові власники, які «зайшли» в капітал «Західінкомбанку» у 2009 році, відразу ж вивели отримані кошти через кредити своїм ж компаніям.

Про це йдеться в розслідуванні Андрія Лучика «Скандальний луцький банк і його таємні кредити».

Ключовим у схемі отримання активів банку стало призначення тимчасового адміністратора, яким стала Ганна Ярошенко. Прикметно, що після зміни власника «Західінкомбанку» вона стала заступником голови правління банку.

Сама ж схема полягала у зменшенні вартості акцій банку. Внаслідок цього статутний капітал «Західінкомбанку» було зменшено із 133 мільйонів до одного.

Наступний крок – емісія акцій, щоб привести статутний капітал банку до норм, встановлених регулятором. Колишньому власнику Василеві Гаврилишину надавалося переважне право на купівлю акцій.

Але оскільки в цей час він перебував під арештом в банк «зайшов» новий інвестор – ВАТ «Недиверсифікований закритий венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інноваційні стратегії», який пов’язують із Юрієм Іванющенком, більш відомий як Юра Єнакієвський.

Як припускає автор в статті, основною метою заходження «єнакієвських» в «Західнікомбанк» було отримання 300 мільйонів гривень рефінансування від Нацбанку. Проте рефінансування ніхто не дав, тому банкіри взялися за боржників банку.

«Постає питання: що робити із «Західінкомбанком» далі? Видавати комерційні кредити? Для цього в Іванющенка є «ТК Кредит». Займатися альтруїзмом, роздаючи вкладникам їх депозити? Це взагалі з області фантастики…» - йдеться у матеріалі.

Детальніше читайте у статті «Скандальний луцький банк і його таємні кредити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей Банк спонсорує сепаратистів, ось куди йдуть гроші пенсіонерів.
Місцеві влади та силовики бояться втручатись, бо це Банк Юри Єнакіївського.
Відповісти
Розігнати виконавців Головного управління юстиції на Волині за кришування і бездіяльність, половину Прокуратури - за безконтроль, частину міліції - за те, що не притягнула керівництво Західінкомбанк до кримінальної відповідальності. Тоді почнеться РОБОТА!
Відповісти
Останні новини
Новим власникам «Західінкомбанк» дістався задарма
18 лютий, 2014, 11:05