Троє членів Громадської ради при СБУ Волині призупинили у ній своє членство

Троє членів Громадської ради при СБУ Волині призупинили у ній своє членство
Троє членів Громадської ради при СБУ Волині - Павло Данильчук, Володимир Пащенко та Сергій Поха - призупинили у ній своє членство

Про це написав у Колонці автора на ВолиньPost активіст луцького Майдану Володимир Пащенко.

Нагадаємо, Громадську раду при управлінні СБУ створили 22 лютого.

"Я призупиняю своє членство у Громадській раді при Управлінні СБУ у Волинській області, створеній 22 лютого", - повідомив він, додавши у кінці тексту, що таке ж рішення прийняли і Павло Данильчук з Сергієм Похою.

"Нас запросили керівники управління СБУ з однією метою: відбілити службу, зробити її легітимною в умовах революції, відновити довіру – хоча б ту формальну, яка була", - написав Пащенко.

Водночас Пащенко пише, що "нема і віри в те, що волинські есбеушники не стежили за активістами Майдану, не прослуховували їх телефони і автомобілі, не давали рекомендацій прокуратурі".

"З’ясувати ці питання - мало б бути одним з перших завдань Громадської ради", - додає автор.

Окрім того, на думку Володимира Пащенка, склад Громадської ради має затверджувати Майдан. Автор тексту заявляє, що у нього "є питання" щодо членства у раді Віктора Чорнухи, Василя Столяра, Ірини Констанкевич, Володимира Мельниковича.

"Головне, що має зробити Громадська рада – забезпечити люстрацію. Тобто Рада повинна: 1) змусити структуру провести перевірку кожного працівника керівної ланки управління щодо того, чи не віддавав він злочинних наказів 2) впевнитися, що така перевірка була проведена чесно. Інакше смислу існування такої ради ніякого", - пише Пащенко.

Читати текст Володимира Пащенка повністю

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці
Відповісти
молодці!!!
Відповісти

один українець - це господар.
два українці - це вже повстанський загін.
три українці - це вже повстанський загін і один зрадник.

очевидно, що почати треба із відкритого суду. таким чином може бути проведена люстрація. тільки суд може довести провину у вчиненні злочину та винести покарання чи заборонити обіймати в подальшому певні посади.
на суді можуть виступати представники місцевої громади та доводити чи викривати вчинення злочинів, надавати докази та інше.
але треба заспокоїтись та зрозуміти, що просте членство у певній партії - не злочин.
людина могла обіймати посаду, про те працювати для своєї громади. такі люди є з різними партквитками.
а хтось навпаки, користуючись посадою крав безбожно. опозиція не виключення, достатньо згадати, як пішов головний бютівець грицюк і прихопив 2 га землі в с. прилуцьке, чи козюра=буратіно і т.д.
тому люстрація повинна відбутись повна, як бувших провладних, так і опозиційних.
мета люстрації - пожиттєва заборона злочинцям обиратись чи призначатись до будь-яких органів держуправління чи місцевого самоврядування.
а далі потрібно братись і за статки цих громадян, звідки що взялося і за які кошти. все що опиниться поза законом - конфіскація в дохід місцевого бюджету.

до слова - є багато розумних людей, талановитих керівників-менеджерів, вони не публічні, незаплямовані, ніколи до влади не лізли. варто почати працювати з такими людьми, чи в якості дорадчого органу, чи пропонувати очолити органи управління.

треба говорити про таких людей, зустрічатись з ними, обговорювати таки кандидатури на громадських слуханнях, можливо тоді віллється нова кров без корупційної пухлини.
Відповісти
Відповісти
ПІДТРИМУЮ ПОВНІСТЮ!!!
Відповісти
думаю, що на усіх них були заведені справи, принаймі в 2004 році так було, зараз встигли їх спалити, як у інших областях - ну і розповідають, вони з народм, щоб зберегти посади
Відповісти
Я особисто. І знаю, ще сотню друзів з такими ж переконаннями: стара мутна гвардія прощавайте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! а краще втікайте, а не бігаєте біля адміністрацій.
А за Данильчука перегризу горло, якщо хтось кладе тінь на чесного та сумлінного патріота!!!
Відповісти
молодці так тримати. сбу це кати народу . зі старими і діючими працівниками сбу справу не можна мати. я вже не говорю про столяра
Відповісти
Молодці? В чому? В тому, що легітимізували Громадську раду? І її рішення? Що: хамелеони й далі вирішуватимуть все? Можливо, варто залишитись тим, хто боровся, сказати "Допобачення!" тим, хто непричетний, і, врешті-решт, розслідувати, а не відмивати винуватців?
Відповісти
Люстрація. Тут є призвіще й того хто допомвг дати на лапті Башкаленку
Відповісти
Гнати і негайно таких як Василь Столяр з Громадської ради, пристосуванець! Ганьба за таких членів.
Відповісти
Да зі Столярем промашка вийшла, ще б "рейтингового" позитивного скорпіонівця додали точно перебор. Ну ладно "паліца", Чорнуха там бабло, а той же бідний.
Відповісти
Якщо взяли Чорнуху в г.р., то можна було й клімчука юрати.
Відповісти
Останні новини
Троє членів Громадської ради при СБУ Волині призупинили у ній своє членство
23 лютий, 2014, 12:34
Де Янукович?
23 лютий, 2014, 11:37