Росія змінила українцям умови в'їзду

Росія змінила українцям умови в'їзду
Більше ніж 180 українцям російські прикордонники заборонили в'їзд до Російської Федерації через відсутність запрошення та гарантійного листа.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, - пише Кореспондент.net.

Проблеми з в'їздом на територію Росії в українців почалися з 15 березня. Тоді ж російські прикордонники почали вимагати у громадян України запрошення на в'їзд, а також гарантійний лист сторони, яка запрошує, про матеріальну підтримку того, хто в'їжджає, а також гарантії медобслуговування та надання житла.

Отже, відтепер, згідно з вимогами Федеральної міграційної служби РФ до оформлення потрібних документів для іноземців, що в'їжджають до Росії, необхідно запрошення. Оформити його може приватна особа-громадянин Росії, а також іноземний громадянин, який постійно проживає в РФ, а також будь-яка організація - юридична особа, її філії або представництва, наприклад, туристична компанія.

Запрошення оформляється протягом 20 робочих днів від моменту подачі документів. При цьому потрібно врахувати, що термін тимчасового перебування в РФ не може сумарно перевищувати 90 діб за півроку.

Для оформлення запрошення українцеві потрібно надати стороні, яка приймає, такі дані: прізвище, ім'я, дату і місце народження, стать, громадянство, держава проживання, а також номер і дату видачі паспорта. До цих відомостей необхідно докласти пояснення: мета поїздки, ймовірний термін перебування в РФ і всі без винятку місця, де ви збираєтеся побувати.

Той, хто запрошує, повинен гарантувати матеріальне, медичне та житлове забезпечення того, хто в'їжджає в Росію, на весь період його перебування. Це і є гарантійний лист. Сторона, яка приймає, гарантує грошову підтримку на рівні російського прожиткового мінімуму. У середньому по Росії ця сума становить у 2014 році 8200 рублів - це приблизно 2240 грн на людину у місяць.

Також надаються гарантії надання житлоплощі - не менше чинних у регіоні санітарних норм. Для великих міст це 18 кв метрів на людину, в селищах може бути менше.

Необхідна також гарантія оплати медичного полісу. Його вартість може істотно коливатися залежно від програми, терміну та суми страхового покриття. Виходячи з російських розцінок, орієнтовна мінімальна сума, яку повинні гарантувати, складе 900 рублів - це близько 245 гривень на три місяці.

Влада РФ може зажадати оформлення спеціального дозволу на відвідування певній території. Це стосується російських земель, на яких введено надзвичайний або військовий стан, у прикордонні зони, а також у місця розташування об'єктів та організацій Збройних Сил РФ, інших військ і військових формувань.

Виходячи з цих визначень, потрібно бути готовим до того, що спеціальний дозвіл знадобиться на в'їзд до Криму.

Разом з тим, навіть якщо зібрані всі необхідні документи, це не гарантує в'їзд до РФ. Відмова може бути сформульована так: «з метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення», а також «щодо іноземного громадянина ухвалено рішення про небажаність перебування у РФ».

Причин може бути безліч – адміністративні правопорушення під час попереднього перебування в Росії, видворення з країни в попередню поїздку, несвоєчасний виїзд з країни та інше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как вы не обзывайте русских-маскалями и другими обидными словами, только 3 млн. украинцев постоянно или временно работают в России и для многих это единственное нормальное средство зароботка. Уже понятно, что вам никто денег не даст, для европы вы всего лишь средство для нанесения урона России. Так, что 100% если и придет помощь нормальная, не сухпаями и булочками, то только от России.Так, что хорошенько подумайте, прежде, чем плевать в колодец-наверняка придется еще напиться.
Відповісти
"Помощь", як ви висловилися, вже прийшла у вигляді наглої, цілком у російському стилі, окупації частині України. 3 млн. муситимуть навчитися працювати в Україні, а такі як ви мають уже зрозуміти, що Росія - це не братня країна, і ніколи в історії нею не була.
Відповісти
Кононович, заспокойся, комуністи в Україні - це минуле. Ще в Росії можеш заробити - вали до комуняк!
Відповісти
І ми вас любимо
Відповісти
Я из Минска.И мы вас любим. Если всегда думать, что твой сосед враг, то так оно рано или поздно и будет.
Відповісти