На Волині шукають добровольців для охорони кордону

На Волині шукають добровольців для охорони кордону
"Самооборона" Волині організовує добровольців для посилення захисту державного кордону України та Білорусі.

У понеділок, 24 березня, відбудеться ротація нової групи бійців "Самооборони", які допомагають у підсиленні державного кордону України, - йдеться в повідомленні, опублікованому в групі "Самооборони" в Facebook.

Раніше, про таку спільну діяльність, попередньо домовились керівники "Самооборони", "Правого сектору" з начальником Луцького прикордонного загону.

Потреба в підсиленні пов’язана із нестачею людей для ефективного захисту від несанкціонованого проникнення на територію України з півночі.

Одна зміна триває 4 доби. Одночасно на зміні знаходиться до 30-ти представників Самооборони Майдану Волині. Разом з іншими активістами громадськість забезпечує підсилення десяти напрямків охорони українського кордону по території Волинської області.

Перша зміна вирушила в неділю, 16 березня. В четвер 20-го під час перезмінки відбулась ротація першої групи на другу, а в понеділок на службу заступає третя група самооборонівців.

Активісти "Самооборони" діють згідно із законодавством і виступають в якості членів громадського формування із охорони державного кордону. На це складаються відповідні заяви та формуються списки.

В обов’язки активістів входить патрулювання ділянки кордону, моніторинг території, спостереження наземного, водного та повітряного простору та обслуговування життєдіяльності пункту перебування. Робота виконується позмінно та цілодобово. Один охоронний пост складається із чотирьох представників громадського формування та двох прикордонників.

Для участі у охороні кордону запрошуються дорослі відповідальні чоловіки бажано із досвідом ведення служби в армії. Кожен учасник має мати відповідне індивідуальне спорядження (камуфляжний костюм, взуття, ліхтарик, спальник) для чотириденного перебування в польових умовах.

При потребі та можливості "Самооборона", військовий ліцей або прикордонна служба допомагають із забезпеченням групового спорядження: наметів, казанів, аптечок тощо. Головна умова для громадських прикордонників – дисципліна, порядок та виконання наказів.

Штаб "Самооборони" координує участь своїх представників, розподіляє групи, забезпечує логістику та харчування, збирає кошти та матеріали для роботи активістів.

Наступна організаційна зустріч третьої зміни відбудеться завтра в неділю 23-го березня у приміщенні Військового ліцею (вул. Гулака Артемовського, 14). Початок о 18:00. Попередній запис добровольців здійснюється за телефонами: 067-11-00-577, 066-34-18-063.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де логіка?
Відповісти
суверенитет краіни.вот і логіка
Відповісти
Ты сурка видишь? Нет?
А он существует. Вот и вся логика.

Відповісти
І як завжди — штаб збирає гроші.
Відповісти
Ви напевне не психіатр, коли ставите нелогічні питання. Запитайте чому 42 кг.золота в злитках і 8 млн. дол. знайшли в сейфі міністра палива і енергетики,а не на рахунку Держприкордонслужби.Оце і логіка нашого життя.
Відповісти
Останні новини
На Волині шукають добровольців для охорони кордону
23 березень, 2014, 12:03