У Луцьку «Самооборона» «взяла в облогу» гральні заклади. ФОТО

У Луцьку «Самооборона» «взяла в облогу» гральні заклади. ФОТО
Активісти луцької «Самооборони Майдану» заблокували два заклади мережі «Євролот», яку підозрюють у організації підпільного грального бізнесу.

Акція розпочалася ще 25 березня і блокування триває третій день. Лише у четвер, 27 березня у один із закладів навідалися правоохоронці для проведення огляду.

Перший заклад розташований за адресою Грушевського, 30. Станом на 27 березня він залишається заблокованим. Активісти не можуть зайти в середину, бо й досі немає ухвали суду про проведення відповідних слідчих дій.



Для другого закладу «Євролот» за адресою Молоді, 12 Луцький міськрайонний суд Волинської області вже виніс таку постанову, тому працівники міліції разом з понятими провели там огляд. Його результати поки не оприлюднили.

За словами «самооборонівців», закладів мережі «Євролот» у Луцьку - 15.

За словами представників «Самооборони», ці два заклади вдалося виявити після звернень громадян. «До нас було дуже багато звернень громадян стосовно продовження грального бізнесу на території Луцька», - розповідає заступник начальника штабу луцької «Самооборони Майдану» Андрій Омельчук.

Він додає, що після звернень активісти «Самооборони» зробили перевірку у двох з них: «Наші активісти прийшли як звичайні клієнти. Вони побачили ,що це дійсно є гральний бізнес». Так, на Грушевського «самооборонівці» побачили близько 10 автоматів, а на Молоді – до 20.

За словами Омельчука, люди, які хочуть зіграти, дають касиру гроші та беруть фішки, які кидають у автомати для гри. Працюють такі заклади цілодобово.

«Наше завдання показати громадськості, що таке явище існує майже реально. Люди тут тратять величезні кошти, вони залишаються без квартири, залишають все. Це той же гральний бізнес, його просто перейменували. Підвели під якісь ліцензії, але суть залишилась та сама. Ми розумієм, що це та ж сама лотерея, ті ж самі однорукі бандити, які були раніше», - розповів Омельчук.

Після власної перевірки активісти звернулися до правоохоронців та організували чергування, щоб автомати таємно не винесли із закладів.

«Ми звернулися до працівників міліції, спільно з ними спрацювали по даній ситуації. Чергували два дні і дві ночі наші люди, щоб не винесли техніку, ці автомати. Очікуєм ухвалу суду на проведення обшуків чи оглядів», - поясни Андрій Омельчук.

«Самооборонівці» скаржаться, що чергування під закладами довелося організовувати, тому що прокуратура та суд довго «возилися» із зверненнями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до бондарука на возєднання в попереднью приймальню осіпова і бондарука в гуртожитку забули зайти чи Оська у вас юридичний супровід люструвати їх слабо Оська з бондаруком купив вас
Відповісти
Давно пора взятися за ці "лотореї". Вночі біля них завжди крутиться багато осіб. Очевидно що це автомати. Заради цікавості заходив в такий заклад і на свої очі все бачив.
Відповісти
Сходіть ще до Гузя. Запитайте по чому посади в ОДА продає! Скоро як Бондар квартиру за 120 тисяч купить, поки ви тут не знаєте чим ще людей подивувати свіженьким.
Відповісти
якщо вас так хвилює дане питання, і ви знаєте про конкретні випадки продажу посад звертайтеся із зверненням до Самооборони, а не займайтеся її троллінгом в інтернеті. Як свідчить практика такі як ви воліють залишатися анонімами. І ще одне, люди реально щось роблять,і їм за це гроші не платять, в той час коли бездіяльністю займаються ті, для кого це є родом їхньої діяльності.
Відповісти
дуже цікаво що в цей момент коли самооборона накривала ці точкі - точкі хачей були попереджені і не працювали ! Робіть висновки самі
Відповісти
Та тут далеко ходити не треба вже майже в любому маркеті стоять автомати на яких написано лотерея. А програмне забезпечення стоїть з тих самих автоматів. Відкрию вам очі. Це "та сама пані лиш по іншому вбрані".
Відповісти
Закривайте!!! Давно пора
Відповісти
решать лотерея или нет не самообороне, есть специальные органы, а делать выводы на основе непонятной информации или чьих то личных амбициях не стоит. Почему то никто не закрывает наркопритоны, торговцев паленой водкой, самогоном, а почему...? потому что это не так громко, а значит не интересно. здесь писали Юра 27 березня, 23:15
дуже цікаво що в цей момент коли самооборона накривала ці точкі - точкі хачей були попереджені і не працювали ! Робіть висновки самі кто то может дать ответ кто их предупредил?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «Самооборона» «взяла в облогу» гральні заклади. ФОТО
27 березень, 2014, 18:59