Кандидати на головного міліціонера Волині пройшли «громадську співбесіду»

Кандидати на головного міліціонера Волині пройшли «громадську співбесіду»
В приміщенні ОДА відбулися громадськи слухання, на яких активісти та журналісти мали змогу поспілкуватися з двома претендентами на посаду очильника обласного УМВС.

Михайло Лебідь та Петро Шпига – кандидати зі списку, що був оприлюднений на сайті МВС.

Процедура громадських слухань відбувалася в форматі розповіді кандидата про себе та відповідей на питання.

Першим виступав Михайло Лебідь, полковник міліції у відставці.

Михайло Лебідь
Михайло Лебідь


Він родом з Тернопільщини, працював у столиці та Криму. У його послужному списку є й волинські сторінки. В 2005 року полковник Лебідь очолював Управління по боротьбі з організованою злочинністю у Волинській області.

Втім довго попрацювати на Волині не довелося, бо в Лебідя виникли конфлікти з керівництвом щодо призначення на посади в системі правоохоронних органів.

Першочерговими завданнями для себе Лебідь бачить проведення люстрації в системі МВС і сам готовий пройти цю процедуру.

Також він виступає за відкритість роботи правоохоронців, що сприятиме відновленню авторитету міліції. Лебідь пообіцяв якнайшвидше створити дієву Громадську раду при обласному управлінні УМВС та пообіцяв не приводити з собою "перевірені кадри" з попереднього місця роботи.

Відповідаючи на запитання активістів, Лебідь запевнив, що буде боротися з принципом призначення на посади за партійними квотами та притягне до відповідальності міліціонерів, що саботували виконання своїх обов’язків одразу після революції.

Також Лебідь виправдав дії активістів Євромайдану, які захоплювали зброю під час подій 18-20 лютого, і покладає провину за криваве протистояння саме на правоохоронців, які першими відкрили вогонь.

Якщо Лебідь виступав експромтом, то полковник міліції Петро Шпига підготував свій виступ заздалегідь.

Петро Шпига
Петро Шпига


Він - уродженець Любомльського району і нині очолює Відділ по боротьбі з торгівлею людьми при обласному управлінні МВС. В його підпорядкуванні зараз 15 працівників, але Шпига запевняє, що готовий керувати колективом вдесятеро більшим.

На думку полковника, першочерговими кроками нового начальника міліції повинні стати тісна співпраця з громадськими організаціями, а дисципліна та законність стануть запорукою гуманного ставлення до громадян.

Також Шпига пропонує призначати всіх своїх заступників та начальників управлінь через процедуру громадського обговорення.

Для зламу корупційних схем Шпига пропонує суттєво підняти заробітну плату особовому складу та офіцерам, а чистки рядів пропонує почати з "внутрішньої безпеки".

Шпига та Лебідь не викликали різкого несприйняття активістів та журналістів.

Тож, нині останнє слово за міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який має призначити нового головного міліціонера Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
полковник Лебідь має значно більше досвіду. А конфлікт з керівництвом Вол міліції у нього виник через небажання останніх проводити чистки в органах
Відповісти
Стосовно Лебедя моя думка така: при посаді був тихим. Принциповості не було, з корупцією вже мав нагоду поборотись, але ...? Нажаль в 50років пенду не хватило. Пішов на пенсію вік 60років надто солідний щоб починати знову і чи хватить пенду.
Стосовно Шпиги. Думаю більш реальний. Молодий (відносно) амбіційний. Якщо збере команду, яка пройде через громаду та люстрацію (як обіцяв), то думаю що зможе.
Відповісти
це той що "Старий полковник" ?
Відповісти
Лебідь порядний міліціонер
Відповісти
Окрім вечезного досвіду Лебідь М.А.у своєму позитиві має велику довіру та повагу серед звичайних працівників ОВС,таких як оперативників,дільничних,і т.п.
Відповісти
Лебідь хто це такий і звідки? Нехай віддасть в державу вихідну допомогу або сидить на своій пенсіі....
Відповісти
Як завжди чистки приведуть: підуть геть Профі, прийдуть з Мвйдану)))))))))
було вже у 90-х, виросли нові жулікі,в знову строять міліцію)))))))))))
Відповісти
Останні новини
Кандидати на головного міліціонера Волині пройшли «громадську співбесіду»
28 березень, 2014, 14:46