Отримати шенгенську візу стане простіше, - ЗМІ

Отримати шенгенську візу стане простіше, - ЗМІ
Єврокомісія збирається спростити отримання віз в ряд країн Євросоюзу. Візові послаблення пов'язані з бажанням Європейського Союзу розвивати туризм та економіку.

Про це повідомляє газета die Welt із посиланням на пропозиції комісара ЄС Конні Хедегорд, - пише iPress.ua.

У повідомленні йдеться, що метою нової ініціативи є полегшення в'їзду до 22 держав Шенгенської зони, що повинно сприяти розвитку туризму та економічному зростанню всередині ЄС.

Конні Хедегорд представить у Брюсселі пропозиції щодо спрощення правил отримання віз у вівторок, 1 квітня. Відповідно до запланованих змін, власник візи зможе перебувати в зоні її діїбільше 90 днів. При цьому конкретні терміни перебування єврокомісар не назвала.

Окрім цього, громадяни країн поза межами ЄС, які планують відвідати родичів у Євросоюзі, для отримання візи повинні будуть надати набагато менше документів, ніж раніше.

Видання зазначає, що не виключено також, що Єврокомісія дозволить подавати заяву на отримання візи в інтернеті або під час перетину кордону. Досі візові запити можна було робити лише у консульствах або посольствах країн Шенгенського законодавства ЄС.

В обгрунтуванні ініціативи Єврокомісії також йдеться, що спрощені правила отримання віз слугуватимуть зміцненню контактів між народами і культурами і поліпшать взаєморозуміння у міжкультурному діалозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: віза, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Отримати шенгенську візу стане простіше, - ЗМІ
31 березень, 2014, 15:04